YASIN ÅTALAS FÖR STÄMPLING TILL MÄNNISKOROV

Mars 2021

Gangsterrapparen Yasin (Yasin Abdullahi Mahamoud) åtalas för stämpling till människorov. Yasin har ett förflutet i den kriminella organisationen Shootaz – en grupp med många mord på sitt samvete och Yasin har tidigare suttit häktad för flera brott. 

yasin 1_stämpling_människorov

Den 23 mars 2021 släppte kammaråklagare Anna Stråth en sammanfattning av utredningens stämningsansökan. Rapporten talar om gängkrig mellan olika kriminella där mord har kopplats till konflikten. Det har sedan tidigare förekommit mordförsök mot varandra inom grupperingarna.  Man talar om narkotikalangning i Vårby utanför Stockholm där man mördat sin rival. De kriminella nätverken sysslar bland annat med kokainförsäljning. “C” är ledare för Vårbynätverket och han och en person “AK” beslöt att mörda en rival “Y”. “C” erbjuder en miljon kronor för mordet på “Y”.

I och med att man haft problem med att likvidera “Y” tar man hjälp av gangsterrapparen Yasin (Yasin Abdullahi Mahamoud) vars jobb var att lura fram “Y” så att Vårbynätverket kunde mörda honom.   Man förbereder för ett mord på “Y” i Västerås men polisen griper  “Y” innan de hinner utföra mordet. Polisen gör en husrannsakan på en adress och hittar 6 vapen, 7 handgranater, 7 kilo sprängmedel, automatkarbiner, 2 kulsprutepistoler och ammunition. 

Man tar Yasin (Yasin Abdullahi Mahamoud) återigen till hjälp för att kidnappa, råna och utpressa rapparen Nils “Einar” Grönberg men eftersom det var mycket poliser i närheten avbröts kidnappningsförsöken. Man kidnappar till slut Einar och utsätter honom för nedvärderande behandlingar och våld samt rånar honom. De vill ha mer  pengar från Einar men  Einar går  under jorden och man bestämmer sig för att spränga en bomb hos Einars mor. Många poliser i området avbryter dock  planen.

“C” och andra personer i hans organisation spränger en bil på en bilfirma i Haninge utanför Stockholm som hämnd för en förment oförrätt. Man hade även talat om att kidnappa personer till ägaren av bilfirman.

Svensk public service och mainstream media har gett Yasin mycket uppmärksamhet i syfte att glamorisera honom. 

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 3712–21 (B 14383-20). Huvudförhandlingarnan startar 6 april.

Dagens Nyheter om Yasin

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.Be the first to comment on "YASIN ÅTALAS FÖR STÄMPLING TILL MÄNNISKOROV"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.