WATER IS OURS

26/11-2016.

”Water is ours” är en kort dokumentär som handlar om tillgången och förvaltningen av vatten i Latinamerika. Men de faror som har hotat/hotar är globalisterna och deras försök att privatisera vattenförsörjningen i olika latinamerikanska länder.

Den här filmen visar hur dessa amerikanska storföretag i vissa länder lyckades privatisera vattenförsörjningen. Resultatet blev att det blev svindyrt med vatten. Samtidigt försämrades arbetsvillkoren radikalt för de som arbetade hos dessa vattenföretag (vilket är själva kännetecknet för privatiseringar och globalism).

Dokumentären visar hur latinamerikanerna kämpade och lyckades få vattenförsörjningen att bli statlig igen (en fantastisk bedrift). Här ser vi även exempel på hur de förrädiska handelsavtalen stöttar privatiseringar och försämringar (TISA) och allt snack om ”ökad tillväxt” o dyl är bara nonsens. Många latinos fick sätta livet till när de bekämpade privatiseringarna. Här ser vi också hur de globala finansiella institutionerna som Världsbanken o liknande stödjer den skadliga privatiseringsvågen.

Latinamerikanarna har verkligen visat vad som går att åstadkomma om man går samman. Filmen är gjord av PSI Global Union som är ett globalt nätverk av fackliga organisationer.

Referens

PSI global union

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.