VISSELBLÅSARE FRÅN MIGRATIONSVERKET

Oktober 2019

Jag hittade följande inlägg på Facebook som är skriven av en person som har jobbat på Migrationsverket. Inlägget visar det slöseriet av pengar på den helt kravlösa flyktingpolitiken. 

“Jag jobbade på Migrationsverket i 29 år. De sista åren jobbade jag med att återkalla uppehållstillstånd för människor som inte bor här och som inte har någon som helst rätt att ta del av vårt ”välfärdssamhälle” om vi nu kan kalla det idag. Sista åren var vi 2 som jobbade med dessa ärenden och när min kollega slutade var det bara jag. Jag hade jättebra kontakt med FK (kontrollgruppen), SKV, SÄPO, CSN m fl myndigheter. Så mycket fusk.

Människor som kom hit och som reste hem så fort dom fått tillstånd med våra bidrag intakta. Människor som bodde i 40 kvm delade på nästan 100 pers för att behålla bidrag. Människor som lånade hur mycket för studier som helst och sedan drar härifrån till länder dom kom ifrån där det aldrig går att få tag på dom eftersom det inte ens finns postadresser, t ex Somalia, Afghanistan och Irak.”

“Hörde av personal på svenska ambassaderna i Abu Dhabi och Dubai att dom ”stackars” syrierna som kom hit hade välbetalda jobb i deras länder, bodde superfint i flotta områden. Gick att leva ännu flottare med våra bidrag. Pensioner betalas ut till människor som inte gjort ett handtag här. Efterlevandepensioner till barn (upp till 22 år) vars föräldrar sägs ha avlidit. Upp till över 70000:- trots att förälder / föräldrarna aldrig satt sin fot här och trots att det inte ens finns dödsintyg.

Ingen har blivit återbetalningsskyldig när förälder / föräldrarna återuppstått???!!!!! Ja, det här är en bråkdel av mitt liv som beslutsfattare på rättsavdelningen på Migrationsverket. Läs och begrunda ni som orkar. Glad att jag gick i förtidspension.”

 

Källa: Katta Svensson.

Be the first to comment on "VISSELBLÅSARE FRÅN MIGRATIONSVERKET"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.