VÄNSTERPARTIET STÖDJER INTE LÄNGRE REGERINGEN LÖFVEN

Juni 2021

Nooshi Dadgostar från Vänsterpartiet går nu vidare med sin misstroendeförklaring mot Stefan Löfven.  Orsaken till Dadgostars misstroendeförklaring är att hon inte kompromissar med de marknadshyror som Stefan Löfven och Socialdemokraterna vill införa. Nedanstående video är från 15 juni. 

VÄNSTERPARTIET SÄGER NEJ TILL MARKNADSHYROR

   Dadgostar säger att från dag ett har Vänsterpartiet sagt att de inte längre stödjer regeringen Löfven om de inför iden om marknadshyror. Regeringen Löfven har medvetet förhalat hela utredningen eftersom de inte ville att man skulle göra en misstroendeförklaring.

   Regeringen och Centerpartiet har sagt att de ej tror att denna hyresreform skulle innebära stor påverkan på hyresmarknaden men Dadgostar menar att marknadshyror kommer att ha en enormt stor påverkan för alla hyresrätter.  Det kommer att bli kraftigt höjda hyror och detta är ett systemskiftet som inte kommer att kunna rullas tillbaks om det införs. Vi ser samma mönster i andra länder där kraftiga  hyreshöjningar blir standard när man inför marknadshyror. Införs detta i Sverige blir det mer trångboddhet för många av Sveriges hyresgäster och hyresgäster kommer att kunna drivas ifrån sina hem.

CENTERPARTIET DRIVANDE BAKOM ATT INFÖRA MARKNADSHYROR

   Annie Lööf sade nyligen att marknadshyror inte skulle bli ett stort systemskifte, några timmar senare sade Centerpartiets bostadspolitiska talesperson att planen var att låta alla hyresrätter bli påverkade av dessa marknadshyror. Vi har också sett i utredningar att planen är att alla hyresrätter ska påverkas av detta lagförslag. 3 miljoner svenskar bor i hyresrätt idag och de betalar redan mycket för sina hyresrätter och det är orimligt att de ska betala ännu mer.

   Våra ungdomar kommer att få det svårare att flytta hemifrån, om de tycker att det är svårt i nuläget att få bostad så skulle det bli brutalt mycket svårare om regeringen Löfven får igenom sitt förslag. Hushållens ekonomi kommer att bli kraftigt begränsade. Problemet på bostadsmarknaden idag är inte att hyrorna är för låga, problemen är att bostäderna är för få och att hyrorna är för höga. Det är många svenskar som har oroat sig för det förslag som regeringen Löfven har jobbat med.

annie_lööf_ marknadshyror_centerpartiet_januariöverenskommelsen

Centerpartiet springer ärenden åt föreningen Fastighetsägarna som självklart vill införa marknadshyror. När Finland införde marknadshyror för nyproduktion tog det bara några år innan alla hyresrätter var drabbade. 

FÖRSTÖR INTE DEN SVENSKA MODELLEN

   Det som detta handlar om är den kollektiva förhandlingsrätten som vi har på bostadsmarknaden idag. Med andra ord så går hyresgästerna ihop tillsammans och förhandlar om hyran med hyresvärdarna. Det är precis detta system som man vill ta bort. Det skulle innebära att enskilda hyresgäster står helt ensamma mot en fastighetsägare och dess allierade, allt detta är en horribel maktobalans. Den svenska hyresmodellen är att hyresgästföreningen förhandlar med fastighetsägarna om hyrorna. Den modellen vill regeringen Löfven ta bort, man vill helt enkelt ta bort den ena parten. Hela makten går då till fastighetsägaren och hyresgästen skulle inte kunna ta hjälp av hyresgästföreningen utan vara utelämnad. Det är fastighetsägarföreningen som drivit iden om marknadshyror men som ej har fått igenom det. Därför går denna föreningen via politiken och Centerpartiet för att försöka avskaffa sin egen motpart (hyresgästföreningen).

   Vänsterpartiet är medveten om bostadsproblemen idag i Sverige. V tycker att det saknas investeringspolitik i syfte att bygga fler hyresrätter som folk har råd att bo i. V vill ha fler billiga hyresrätter, inte dyr nyproduktion.  Ett annat problem är att det blir för höga hyror efter renoveringar. 

VÄNSTERPARTIET STÖDJER INTE LÄNGRE REGERINGEN LÖFVEN

   Om regeringen Löfven inte accepterar våra krav så har vi ett helt nytt läge i Sveriges riksdag där Vänsterpartiet inte är en del av regeringsunderlaget. Detta innebär isåfall att Stefan Löfven inte har något förtroende i Sveriges riksdag. 

socialdemokraterna_fri hyressättning_marknadshyror

Stefan Löfven och Socialdemokraterna gör vad som helst för att behålla makten i Sverige: man vill ha fastighetsskatt, man vill försämra anställningstryggheten och nu vill man införa marknadshyror. Nu verkar det dock som om Löfvens position är i gungning. 

 

 

News Oresund [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Please make a donation – any amount is welcome.  Hjälp alternativmedia att växa – gör en donation. Alla gåvor är välkomna. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below. 

 

Be the first to comment on "VÄNSTERPARTIET STÖDJER INTE LÄNGRE REGERINGEN LÖFVEN"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.