VARFÖR MÖRKADE VALMYNDIGHETEN ATT DE UTSATTES FÖR EN ÖVERBELASTNINGSATTACK I VALET 2018?

valsedlar_valfusk_SWEBB TV_VALmyndigheten

Juni 2021

Under valnatten  9 september 2018 kraschade Valmyndighetens hemsida. Myndigheten gick ut dagen efter med att det var en “naturlig överbelastning” som var orsaken  men egentligen blev man utsatt för en planerad överbelastningsattack, något som Valmyndigheten valde att mörka under flera månaders tid.  Mikael Wilgert från Swebb-TV rapporterar. Intervjun är från början av 2021. 

Video ovan: Mikael Wilgert från Swebb-TV intervjuar person X. 

MÖRKLÄGGNING AV VALMYNDIGHETEN

   Mikael Wilgert från Swebb-TV intervjuar Person X som har undersökt vad som skedde under valnatten 2018.  Under valkvällen 2018 kraschade valmyndighetens hemsida och var nere mellan 20.30 till 01.30. Dagen efter säger valmyndighetens kanslichef Anna Nykvist i TV 4 att kraschen berodde på en “naturlig överbelastning” men så var inte fallet.  Det var en överbelastningsattack (DDoS-attack) vilket valmyndigheten själva erkände i februari 2019 (sidan 35). Varför väntade myndigheten ända till februari 2019 med att redogöra detta och då i form av en relativt anomym rapport?

 

hemsida kraschade_valmyndigheten_riksdagsvalet 2018_

 

SVENSKA MYNDIGHETER VAR UTSATTA FÖR HOT

   Det förekom ett hot mot valmyndigheten och MSB under valkvällen. MSB polisanmälde hotet mot dem själva och den anmälan har blivit hemligstämplad med hänvisning till “rikets säkerhet”. Person X fick ut undersöknings-protokollet till anmälan men detta protokoll har blivit kraftigt överstruket. Det som dock går att få fram av förundersökningsmaterialet är att Sverige har försökt få hjälp av den brittiska polisen och av tyska specialistföretag med att försöka kartlägga förövarna.

 

valet 2018_hemsida kraschade_valmyndigheten

Polisanmälan gjord av MSB dagen efter valet. 

DOKUMENTATION OM ATTACKEN SAKNAS HOS MYNDIGHETER

   Polisutredningen om hotet mot myndigheterna pågick fram till mars 2019 då den lades ned av internationella åklagarkammaren. Åklagarmyndigheten skickade då en kopia på nedläggningsbeslutet till Valmyndigheten men när Person X begär att få ut nedläggningsbeslutet av ärendet som åklagaren har skickat till valmyndigheten så förnekar valmyndigheten att de har detta dokument.

   Valprövningsnämnden fick in ett rekordhögt antal anmälningar där många trodde att siffrorna var manipulerade. I USA-valet 2020 var det ett liknande scenario när statistikerna stannade av och sedan när de kom igång igen var siffrorna väldigt annorlunda.

   En anmälan  gjordes till valprövningsnämnden men denna anmälan mynnade ut i ingenting och enligt X finns inget dokumenterat om attacken hos valprövningsnämnden vilket måste ses som anmärkningsvärt.  Person X säger även att det har varit relativt lätt att få fram information i detta ärende från åklagarmyndigheten och Polismyndigheten  men det har varit väldigt svårt att få ut info från Valmyndigheten.

   När person X bad att få ut mailväxlingen från valmyndigheten under valnatten så säger valmyndighetens IT-chef att mailkonversationen inte finns kvar, den är gallrad ur systemet.

Video ovan: Mikael Tofvesson MSB samt Anna Nyqvist Valmyndigheten blir intervjuad i TV4 efter valet 2018 gällande desinformation och valpåverkan. Tofvesson säger att det inte förekommit “något omfattande” från främmande makt. “Vi har inte sett någon stor sammahållande påverkanskampanj mot oss”. 

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Please make a donation – any amount is welcome.  Hjälp alternativmedia att växa – gör en donation. Alla gåvor är välkomna. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.Be the first to comment on "VARFÖR MÖRKADE VALMYNDIGHETEN ATT DE UTSATTES FÖR EN ÖVERBELASTNINGSATTACK I VALET 2018?"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.