INFO OM ECT

ECT står för Electroconvulsive therapy och är en behandlingsform som går ut på att skapa ett epileptiskt anfall genom att skicka ström genom hjärnan.

VAD ÄR ECT?

    ECT står för ElectroConvulsive therapy och är en psykiatrisk  behandlingsmetod som skapar ett epileptiskt anfall genom att skicka elektrisk ström genom hjärnan. Elbehandlingen sker under narkos och med muskelavslappnande medel samt med syrgas. Teorin är att strömmen förändrar balansen i hjärnans signalsubstanser. Elbehandling ges ofta mot depressioner eller när det föreligger självmordsrisk.  Det finns siffror om att det förekommer 50 000 elbehandlingar per år i Sverige


ECT:S HISTORIA

      1938 så var de två italienska psykiatrikerna Lucio Bini och Ugo  Cerletti och besökte ett slakteri i Rom. Där bevittnade de hur personalen bedövade grisar före slakten genom att sätta två elektroder mot grisarnas huvuden och sedan skicka ström genom grisarnas huvuden. Grisarna föll ihop i epileptiska anfall och blev därefter lugna så att det gick lättare att slakta dem. Psykiatrikerna tyckte att detta verkade en intressant metod så de började tillämpa det på bråkiga patienter på de sjukhus som de förestod. ECT var alltså ursprungligen inte ämnad att bota någon utan att få patienter mer fogliga.

HJÄRNSKADOR VID ECT-BEHANDLING

    Enligt Dr Peter Breggin så skapar ECT epileptiska anfall genom att ström skickas genom hjärnan. Chockerna tar död på hjärnceller. Den elektriska strömmen skadar hjärnan genom att den stör hjärnans naturliga elektriska funktion. Elbehandlingen överhettar hjärnvävnad och sätter igång högt blodtryck i hela hjärnan.  ECT bryter ned blodhjärn-barriären (hjärnans skydd mot skadliga partiklar). ECT orsakar att små blodkärl sluter sig och berövar således neuroner (hjärnceller) på näringsämnen och syre. Vanligtvis så genomgår patienten under ECT en tidsperiod med obefintlig hjärnverksamhet under flera sekunder.

 BIVERKNINGAR AV ECT

 Biverkningarna av ECT är många: grava minnesproblem, oförmåga att klara sig själv, förändrad personlighet, demenssymptom, mentalt bortdomnad,  tinnitus, närminnesproblem, huvudvärk, det surrar i huvudet, känslokall etc. Listan kan göras längre. Ens kognitiva förmåga får storstryk: folk glömmer bord vad de har sagt, känner inte igen sin äkta hälft, får sin utbildning raderad etc.

Viden nedan är gjord av cchr och handlar om hur psykiatrin förstör mänskliga sinnen genom att förment kalla sig för mentalhälsoexperter.

 

LÄNKAR:

http://www.elchocker.se/

 http://www.kmr.nu/elchocker.pdf

http://www.ect-behandling.se/bedragerierna-och-lognerna-kring-ect-behandlingen/

foton/bilder

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:NTM_Eg_Asyl_ECT_apparatus_IMG_0978.JPG

http://www.peoples.ru/medicine/neurosurgery/ugo_cerletti/

2 Comments on "INFO OM ECT"

 1. Thomas Arvidsson | 2014-12-29 at 10:36 am | Reply

  Ja. detta är en mycket omstridd behandlingsmetod. Helt klart är att många människor har skadats svårt även om man försöker förtiga och mörka detta inom psykiatrin.
  Att man i Sverige nu väljer att utöka användningen av ECT på fler indikationer och därmed utsätta ännu fler människor för risken att skadas är obegripligt med tanke på att man i de flesta andra länder minskar ner användningen av ECT, eller till och med förbjuder och avskaffar den helt.
  ECT ger ALLTID skador i mindre eller större omfattning. Elström genom hjärnan och stora epileptiska anfall mår ingen hjärna bra av att utsättas för.
  Nej, ECT (eller elchocker) är en gammal metod som borde förpassas till psykiatrins samling av andra skadliga metoder som används genom åren. ECT har inget att göra i modern psykiatri.

 2. Hemskt att psykiatrin får lov att fortsätta att elchocka människor trots alla bevis och vittnesmål mot ECT.

  Detta vansinne måste upphöra!

  Se gärna denna sida!
  http://www.elchocker.se/

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.