UTFÖRSÄLJNING AV HYRESRÄTTER STOPPAT

 

19/12-2016

RÄDDA HYRESRÄTTEN. I Alingsås så ville Alliansen att Alingsåshem skulle “höja soliditeten” – dvs. gå med vinst. Och samtidigt skulle Alingsåshem bygga 200 nya lägenheter. För att få råd med dessa nybyggen,  och med den “nya soliditeten”  så ville Alliansen att 1200 lägenheter från allmännyttan skulle säljas till privat fastighetsvärd.

Detta besked mottogs inte med glädje av de boende i hyresrätterna i Alingsås eftersom det är väl känt att när lägenheter tas över av privata fastighetsvärdar så väntar kraftiga hyreshöjningar.

Hyresgästerna började protestera. Kommunfullmäktigeledamöterna möttes av protester när beslutet skulle tas.  Hyresgästföreningen var där och överlämnade en namninsamling med 1000 underskrifter. Pensionärsorganisationen PRO hade tidigare skrivit brev till kommunfullmäktige tidigare i veckan. Kommunistiska Partiet var där med banderoller och för att ställa frågor.

När frågor skulle ställas till ledamöterna i kommunfullmäktige så fick ledamöterna inte mycket vettigt sagt. Daniel Filipsson från Moderaterna påstod felaktigt att Alliansen aldrig “skrivit” att Alingsåshem skulle sälja sina lägenheter.

Till slut så röstade ledamöterna i kommunfullmäktige i Alingsås mot förslaget att sälja ut lägenheterna. Hyresgästerna vann och lägenheterna förblir i kommunal ägo.

 

Referenser

Proletären: Alingsås och hyresrätterna

Be the first to comment on "UTFÖRSÄLJNING AV HYRESRÄTTER STOPPAT"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.