USA, NATO OCH MILITÄR VÄRLDSDOMINANS

November 2017

I nedanstående  föreläsning så berättar författaren William Engdahl om hur USA, med hjälp av Pentagon, CIA, Nato och NGO’s installerar regimer som hjälper USA i dess strävan att uppnå militär världsdominans.

 Föreläsningen gjordes 2010 under en Alternative View-konferens i London.

FULL SPECTRUM DOMINANCE

Materialen i föreläsningen baseras mestadels på Engdahls bok “Full Spectrum Dominance – Totalitarian Democrazy In The New world Order” som kom ut 2009. Termen “Full Spectrum Dominance” är en term som Pentagon använder och som betyder att ett land (USA) har total kontroll över alla hav, över alla kontinenter, över rymden och även cyberspace. Vi pratar alltså om militariseringen av denna planet. När Berlinmuren föll 1989 så blev USA världens enda stormakt. Den amerikanske elitens syfte blev att ta kontroll över hela planeten. Sovjetunionen kollapsade. Warszawapakten – som var motvikt till Nato – upplöstes. Det diskuterades vad som skulle göras med Nato nu när Warszawapakten var borta. Men Pentagon, som kontrollerar Nato, ville att Nato skulle fortsätta. Nato såg till att f.d. länder från Warszawapakten nu blev medlemmar i Nato istället. Polen, Tjeckoslovakien, Ungern blev medlemmar i Nato.

USA anföll Serbien för att skydda Kosovo. I Kosovo fanns Kosovo Liberation Army som utbildades av Pentagon, CIA och Mossad. Pentagon byggde en stor amerikansk militärbas i Kosovo vid namn Camp Bondsteel. En före detta CIA-chef i Kroatien sade att USA:s underrättelsetjänst inte är intresserade av Kroatien. Via Kosovo så hade de etablerat en militärbas i hjärtat av Europa som gör att de kan slå till mot Mellanöstern. “Vi kan slå till varhelst vi önskar”.

FABRICERADE FÄRGREVOLUTIONER

År 2001 hände något märkligt i Serbien, det blev massprotester på gatorna. Spontana demonstrationer dök upp från ingenstans i Belgrad och andra städer. Dessa protesterade mot Milosevic. I det kommande valet så förlorade Milosevic. Fallet för Milosevic blev starten på det som kallas färgrevolutionerna. Dessa färgrevolutioner var påhittade av en av Pentagons tankesmedjor som heter Rand Corporation. Rand Corporation studerade något som kallades svärmning, såsom bin brukar göra. Rand Corporation tränade upp ungdomar från Serbien. När ungdomarna fick meddelanden till sina mobiler så gjorde de spontana demonstrationer i Serbiens städer (svärmning) för att sedan försvinna lika snabbt. Dessa svärmningar filmades av CNN – som passande nog var där. Dessa bilder kunde sedan ses över hela världen. Den person som var ansvarig för dessa svärmningar var USA:s ambassadör i Serbien Richard Miles.

william engdahl_nato sverige_usa pentagon cia_krig mot ryssland_värdlandsavtalet_aurora17

Författaren William Engdahl.

Miles blev sedan förflyttad till Georgien. I Georgien så repeterade Miles det som hade fungerat i Serbien. Man skapade en artificiell revolution (Rosenrevolutionen). USA använde NGO’s (Non-Governmental Organisations) t.ex. National Endowment for Democrazy (NED). NED var skapat i syfte att göra det som CIA gjorde i t.ex. Guatemela och Iran på 1950-talet (störta regeringar). Men denna gång gjorde man omstörtningen som en NGO så att Washington inte skulle få skulden. NED är sponsrad av USA:s kongress men kallar ändå sig själv en privat organisation. NED gick in i Georgien år 2003 och Ukraina år 2004. De skapade själva grogrunden för opposition. Ekonomin i Georgien gick dåligt. Washington skapade en kampanj och skyllde den dåliga ekonomin på den sittande Presidenten Eduard Shevardnadze. USA:s utrikesminister James Baker III åkte till Georgien och sade åt Eduard Shevardnadze att avgå eller ta konsekvenserna. Istället installerade Washington Mikheil Saakashvilli som president för Georgien. Ett år senare så gjorde de samma sak i Ukraina, den s.k. oranga revolutionen. I Ukraina hade CNN satt upp spår på vägarna där kamerorna kunde färdas fram och tillbaks så att CNN kunde filma när de “spontana” protesterna mot Viktor Yanukovych skedde. Dessa bilder spreds sedan ut över hela världen. USA installerade sedan Viktor Yushchenko som president i Ukraina. Både Yushchenko och Georgiens Mikheil Saakashvilli ville få in sina länder i Nato.

Om Ukraina blir medlem i Nato så är Natos territorium bokstavligen på gränsen till Ryssland. Samma sak gäller Georgien. Ryssland är den enda stat som kan stå upp mot USA:s hegemoni med tanke på att Ryssland har en stor kärnvapenarsenal. Zbigniew Brzezinski sade att USA måste med alla medel se till att förhindra samarbetet mellan de ledande länderna i Eurasien.

VARFÖR ATTACKERADE USA IRAK?

Två timmar efter attacken 9/11 så sade USA:s myndigheter att det var Saddam Hussein som var ansvarig. Colin Powell sade i ett tal i Förenta Nationerna att Saddam Hussein planerade en kärnvapenattack mot USA. Pga. detta så gick amerikanska kongressen med på att förklara krig mot Irak. USA bombade sönder Irak tillsammans med 5 000 år gammal kulturhistoria. Men varför attackerade USA egentligen Irak. Irakkriget berodde inte på att USA höll på att få slut olja. Olja kommer inte från döda dinosaurier, olja skapas inte av alger. Olja skapas genom enormt tryck och höga temperaturer inom jordens mantel. Sedan trycks oljan uppåt och fastnar i fickor i underjorden. USA:s militärindustriella komplex etablerade sig i Irak i syfte att kontrollera oljeflödet till det enda hotet mot USA:s dominans, nämligen de ledande länderna i Eurasien. Syftet med ockuaptionen av Irak var att förvägra i första hand Kina att de skulle få energi/olja från Irak. Ryssland, Kina och Frankrike hade långa energikontrakt med Saddam Hussein.  Det första som USA gjorde när de invaderade i Irak var att upphäva oljekontrakten för Frankrike, Ryssland och Kina. USA har drygt 10 permanenta militära baser i Irak som kontrollerar oljeflödet.

nato_barn_krig_usa_sverige_civila offer_war_warcrimes_krigsbrott_afghanistan

Resultatet när USA implementerar “demokrati”.

OLJEKÄLLOR I SUDAN

Något år senare så började George Bush säga att regeringen i Sudan begick massmord mot de kristna i landet i regionen Darfur. Skådespelaren George Clooney blev ansiktet utåt för USA i projektet. Det som Bushadministrationen inte berättade var att USA beväpnade diktaturen i grannlandet Chad. Chads arme gjorde anfall i Karfur och Bushadministrationen påstod att det var regeringen i Sudan som låg bakom “folkmordet”.  En vän till Engdahl var i Darfur när oroligheterna skedde och han dementerade det hela. Det var inget folkmord. Det fanns konflikter mellan stammar som hade underblåsts av utomstående krafter. Undersöker man lite närmare så ser man att i grannlandet Kamerun så finns en av planetens största fält med kolväten. Kinas nationella petroleum bolag – CNPC – hade exploateringsrätt i Darfur. När det blev officiellt år 2003 att det fanns stora oljekällor i Darfur så började Pentagon genast att propagera för krig och Nato blev stationerad i Sudan för att “skydda de mänskliga rättigheterna”.

 NGO’S I BURMA

År 2006 höll Condoleezza Rice ett tal i Förenta Nationerna. Hon menade att Burma var en diktatur som vi måste bli av med. Crimson revolution i Burma sattes igång och Washington fick hjälp av NED samt även av George Soros Open Society Foundation och Freedomhouse, plus en del andra NGO’s. Kina hade precis gjort en affär med Burma att bygga en pipeline som skulle gå från Indiska Ocenaen, genom Burma och till västra Kina.  Den färgrevolutionen misslyckades. I april 2008 så startades “Free Tibet rörelsen” som gjorde upplopp i Tibet. Dessa upplopp visades upp via CNN och BBC.  Det visade sig senare att det som CNN och BBC visade upp för västvärlden inte var filmat i Burma utan i Nepal. Ännu ett upplopp skedde 2009 i en annan del av Kina. I detta ställe i Kina går oljepipelines från Kazakhstan in till Kina.

Video ovan: Natos bomber dödar urskillningslöst i Afghanistan.  I ovanstående bombattack från Nato så dog barn, äldre och kvinnor. Det yngsta barnet som dog var tre månader gammalt. 32 civila dog allt som allt i bombräden. En bybo berättar att Natos plan kom klockan 10 på morgonen. Om någon bybo försökte fly från byn så blev de  nedskjutna av planen. “De bombade sönder våra hus. Det fanns inga talibaner här. Soldaterna ser ingen skillnad på kvinnor, barn eller talibaner. De dödar allt de ser”.

NATO I AFGHANISTAN

Natos närvaro i Afghanistan har inget med talibaner att göra. Det har inget att göra med demokrati. Natos närvaro i Afghanistan har att göra med 13 hemliga  militära flygbaser i Afghanistan. Dessa flygbaser används inte mot Al Queda utan potentiellt mot Kina och andra närliggande länder i Centralasien.

Bushadministrationen meddelade i januari 2008 att USA hade kommit överens med Polen och Tjeckien att placera missiler kontrollerade av USA i Polen och att placera ett avancerat Phased Array radarsystem i Tjeckien. USA menade att dessa system skulle “skydda mot en missilattack från Iran”. Putin sade i ett tal att detta missilsystem är riktat mot Ryssland och mot dess kärnvapenarsenal. Västmedia målade upp Putin som den nya Stalin. Ända sedan Sovjetunion föll ihop så har Pentagon haft som syfte att vara den enda kärnvapenmakten.

 

Be the first to comment on "USA, NATO OCH MILITÄR VÄRLDSDOMINANS"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.