UPPTAKTEN TILL IRAK-KRIGET

Juni 2017
Dokumentärfilmen “Take back 9/11″ visar hur USA sedan länge hade haft planer på att störta Saddam Hussein och erövra Irak.  9/11 blev katalysatorn för Irak-kriget och resten av krigen i Mellanöstern. Enligt nedanstående dokumentär så har gruppen som kallas ” de nykonservativa” pushat i flera år för att störta Saddam Hussein.

 

Texten nedan är en del av dokumentären.

Norman Mailer:

Ända sedan slutet på kalla kriget så har vissa personer pushat för att se till att USA blir den globala dominerande kraften.

Citat från Nazisten Hermann Göring:

Det är inte svårt att styra de stora massorna. Allt du behöver göra är att påpeka att landet håller på att bli attackerat och sedan påpeka att pacificterna är icke-patriotiska och att de utsätter landet för fara. Denna metod fungerar i alla länder.

SADDAM HUSSEIN OCH MASSFÖRSTÖRELSEVAPEN

Före Irak-kriget så fick vi regelbundet höra från George W Bush att Saddam Hussein hade weapons of mass destruction.

George Bush:

Saddam Hussein har fortfarande kemiska- och biologiska vapen och han har planer på att skaffa sig kärnvapen;  Iraq har bemannade och obemannade flygfarkoster;  Irak har aluminium som är till för att skapa kärnvapen; De har tusentals ton av kemiska medel;  Irak har 500 ton Sarin, senapsgas och VX; Han har några av de farligaste vapen som har konstruerats;  Den engelska regeringen har fått information om att Saddam Hussein har köpt stora mängder Uran från Afrika;  Saddam Hussein är en mordisk diktator som älskar massförstörelsevapen…

Dick Cheney:

Det är ingen tvekan om att Saddam har massförstörelsevapen. Det finns ingen tvekan om att han kommer att använda dessa vapen mot våra vänner, mot våra allierade och mot oss själva.

När USA misslyckades att hitta Saddam Husseins massförstörelsevapen så var det många som undrade om kriget mot Irak var legitimt. Det spekuleras om underrättelsematerialet som USA:s underrättelsetjänst bistod med hade korrekt information. En annan fråga har således uppstått: om kriget inte handlade om massförstörelsevapen, vad handlade då kriget om?

DE NYKONSERVATIVA

Det var Vita Huset och dess allierade som ville invadera Irak. De som pushade denna invasion var en grupp affärsmän som kallade sig själva för “de nykonservativa”. De nykonservativa är en radikal grupp inom det Republikanska Partiet. När Sovjetunionen föll så skulle man kunna tro att nu kunde USA minska sin krigsmaskin. Men denna grupp ville annorlunda, de ville bygga upp USA:s krigsmaskin och de ville att USA skulle bli mer aggressivt så att USA skulle bli ett ohotat imperium.

Noam Chamsky:

De nykonservativa är en extremt arrogant och farlig grupp.

EN KATALYSATOR SOM PEARL HARBOUR

 En plan för ett ökat militärt USA har cirkulerat sedan George Bush den äldre blev president. 1992 så skrev Paul Wolfowitz dokumentet “The Defense Planning Guidance”.I det dokumentet så förespråkar Wolfowitz ökade militära bidrag och att USA ska ta förebyggande militära åtgärder.  Enligt Wolfowitz så var denna amerikanska militära makt nödvändig för att “hindra eventuella rivaler till Amerikansk dominans och för att säkerställa tillgång till resurser, i synnerhet oljan i Mellanöstern”. De nykonservatva skapade sedan gruppen “The Project for the New American Century”. Gruppen menade bl.a. att endast USA skulle få tillgång till rymden samt att Irak borde anfallas. Nyckelpersonern i denna grupp är Dick Cheney, Donald Rumsfeld och Richard Perle. Wolfowotz sade  att ett regimskifte i Irak är ett måste om USA ska kunna bli den globala dominerande makten.

I ett av deras dokument från september 2000 så sade de att “den transformering som behövs kommer antagligen att bli en långdragen sådan. En katalysator som Pearl Harbour kommer att behövas. Ett år senare inträffade 9/11”.

Video nedan. Nato implementerar demokrati i Irak.

Be the first to comment on "UPPTAKTEN TILL IRAK-KRIGET"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.