UNGERSK MINISTER SKEPTISK TILL EU

10/7-2016

Janos Lazar – som är minister för premiärministern – sade nyligen:

“Jag kan inte helhjärtat rösta för att Ungern ska stanna i EU. Europa är inte detsamma som EU. EU klarar inte av att skydda rättigheter och värderingar för Europa”

Detta var hans egen åsikt och inte den Ungerska regeringens åsikt. Ungern tänker inte i nuläget hålla någon omröstning om deras medlemskap i EU. Ungern tillsammans med Polen, Tjeckien, Slovakien har sagt att de vill göra egna planer för ett mindre centraliserat EU. Ungerns premiärminister Viktor Orban har nyligen kritiserat EU-parlamentet  för att de inte längre har har koll på vad EU står för.

“De resterande 27 EU-länderna som är kvar borde granska sig själva.  Om vi ska återställa demokratin inom EU, så måste vi inse att det är medlemsländerna som är viktiga inom EU, inte EU:s institutioner. EU är inte samma som Bryssel”.

EU:S MISSLYCKADE FLYKTINGPOLITIK

Orban menar också att pga EU:s misslyckande med flyktingpolitiken så lämnade England EU. Om EU inte kan hantera flyktingkrisen så kommer fler länder att rösta om sitt medlemskap i EU.

Ungern kommer att hålla en omröstning i september huruvida landet ska ta emot så många flyktingar som EU vill att de ska göra. Det odemokratiska EU har kritiserat denna omröstning och anser att den är olaglig.

Huxit?

Referenser

Sunday Express: Janos Lazar on EU

Be the first to comment on "UNGERSK MINISTER SKEPTISK TILL EU"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.