NATO:S U-BÅTSKRÄNKNINGAR I SVERIGE PÅ 80-TALET.

September 2017

På 1980-talet var det frekventa rapporteringar om u-båtar som kränkte svenskt territorium. Nedanstående dokumentär visar att det var Nato som låg bakom merparten av kränkningarna. Natos syfte var att förstöra relationen mellan Sverige och Sovjet  och sedan använda Sverige som en bas i USA:s krig mot Sovjet. 

Nedanstående filmklipp är från den tyska dokumentären “Operation Täuschung-Die Methode Reagan”. Dokumentären handlar om hur Reagan och USA ville sabotera relationen mellan Sverige och Ryssland samt förstöra Olof Palmes strävan efter nedrustning och fredssamtal. Men i början på 80-talet så hyste svenska folket inget större agg mot Sovjet/Ryssland.

1981 så går en rysk ubåt på grund i den svenska skärgården. I dokumentären säger personer som var inblandade i utredningen kring ubåten att det verkade som om ubåtskaptenen ville gå på grund. Kaptenen hade kört upp på en sandbank, fortsatt att köra motorn så att ubåten verkligen fastnade.

Ubåtsincidenten blev en världsnyhet. Och efter denna incident så siktas många ubåtar och dess periskop i svenska vatten några år framöver. Svenska marinen släpper bomber men utan resultat.

Olof Palme jobbade på den tiden med nedrustning och fredssamtal. Han hade en bra relation med Sovjet. Men efter det att ubåtar regelbundet syntes i Svenska skärgården så försämrades relationen med Sovjet.

I dokumentären avslöjas det att det inte var ryssarna som var och spökade i den svenska skärgården – förutom ubåten U 137 – utan det var länder från Nato som var här. USA och England ville svänga den svenska opinionen till att hysa agg mot Ryssland. De lyckades. Före ubåtsincidenterna så tyckte endast 13 % av svenskarna att Ryssland var ett hot mot Sverige. Efter ubåtsincidenterna så hade denna siffra stigit till 87 %.

Anledningen till USA:s och Englands false flag attacker var att de ville ha Sverige som bas i Skandinavien i USA:s kommande krig mot Sovjet.

Det visade sig att amiraler från svenska marinen var införstådd i Natos planer. Höga svenska militärer passade på att förstöra bevis på deras inblandning i ubåtsaffärerna. Sverige och Nato har haft ett samarbete sedan 60-talet. Flera av den svenska borgerliga eliten var i maskopi med USA och ogillade starkt Palme och hans Socialdemokrater. CIA hade under en längre tid spionerat på Palme.

 Palme var starkt ogillad av Reagan och hans anhang. Det var meningen att Palme skulle åka iväg på fredssamtal till Ryssland då han blev mördad.

Relaterat:

Bokrecension om NATOs krigsplaner:

jmm.nu NATO – ett monster på katastrofkurs

I Norrland finns Europas största militära övningsområde:

jmm.nu vidsel test range

Hultqvist skrev under NATOs värdlandsavtal – nu kan NATO kriga från svensk mark:

jmm.nu värdlandsavtalet

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.