19/07/2024

4 thoughts on “Tiggeri Stockholm

 1. Eftersom det är mörka tider och mycket girighet, och dom flesta stöter på problem och motgångar idag så är romerna ett gyllene tillfälle att göra goda gärningar, ge dom mat , vissa är otacksamma men på vissa ser man hur glada dom blir när man ger dom en påse mikrovågspopcorn. Dom som blir glada och visar uppskattning brukar jag ge flera gånger. Dom som ser ut som att dom inte känner igen dig nästa gång ja dom behandlar du som otacksamma barn genom att inte ge dom saker. Prova göra detta och se sen hur du känner dig, att ge en smörgås finns ingen ursäkt att inte göra , hur många smörgåsar måste man inte kasta för att datumet håller på att gå ut? Varför kasta om det kan gagna någon? Men passopp ge aldrig bort dålig mat för det blir ingen god gärning. ATT FÖRBJUDA kanske stoppar ligorna men det innebär att man sätter dom i skuld för en resa och då kanske dom tvingar familjen att prostituera sin dotter för att betala tillbaka. Jag tror inte att någon politiker har tänkt på detta men då skulle dom bidra till detta, och sig mig vem vill slå undan fötterna på dom som redan ligger? What goes around comes around. Prova nu att bred en smörgås och lämna till någon tiggare, vem vet du kanske blir glad.

  1. Om våra folkvalda mesiga politiker kunde göra något åt detta. Förbjud all form av tiggeri!!!! Ge dem inte våra skattepengar till tex en hemresa, eller mat. De som tigger ljuger att de tex har en sjukt barn, mm. Ena stunden så haltar de eller darrar. Senare går de helt normalt in på systembolaget å köper varor. Eller så sitter det hela familjen, med friska barn på MC Donalt å äter. En del har fina mobiler, röker, har nya kläder eller skor, precis som du och jag.
   Vh Carl i Stockholm

 2. Jo , jag har sett några tiggare och även en uteliggare vilket som tur är ganska ovanligt här i Linköping. Vi har flera frivilligorganisationer som fångar upp de här människorna men även några som kommunen gör beställningar till. Troligtvis kommer vi få se flera tiggare, i Stockholm finns det de som helt försörjer sig på att tigga. I Sverige ska dock ingen behf6va tigga förr att klara sin försörjning.

 3. Hej!

  Det var en lång och mycket väl genomtänkt artikel om tiggeri. Min personliga åsikt om tiggeriet är den att ger ingen något så försvinner även tiggarna.

  Därmed inte sagt något om de övriga frågorna om situationen i olika länder. EU som övergripande part bör väl närmast vara den som kan/bör/skall ingripa, om man nu får det utan att störa andra länders självstyre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.