THERESA VILLIERS VILL HA BREXIT

1/5 2016
 Den  23 juni 2016 röstar England om de ska ha kvar medlemskapet i EU eller inte. En av förespråkarna för att upphäva Englands medlemskap i EU är den konservative politikerna och Nordirlandsministern Theresa Villiers.

BREXIT ÄR NÄRA. Omröstningen om Englands vara eller inte vara vad gäller medlemskap i EU avgörs den 23 juni. Nordirlandsministern Therese Villiers har anslutit sig till “vote leave” – den  sida som förespråkar Brexit. Här nedan redogör Therese Villiers sina argument varför England ska säga upp medlemskapet i EU.

 THERESE VILLIERS

“När jag valdes till ledamot till  europeiska parlamentet 1999 så var jag oroad över den riktning som som EU höll på att gå. men jag var ändå villig att ge projekt EU en chans.

Under min tid som parlamentsledamot så gjorde jag mitt bästa för England. Jag spelade en viktig roll i att förbättra integreringen inom finansvärlden och att förbättra handel över gränserna. Jag har deltagit i oändliga många möten, diskussioner, förhandlingar och jag anser att jag har gjort förbättringar på ett rad områden.
Jag har nu varit aktiv i 17 år som politiker och 11 av dessa år i James Camerons team. Och jag har kommit till slutsatsen att det bästa för England vore om England lämnade Europeiska Unionen.

Det är inte roligt att ställa sig på motståndarlagets sida gentemot James Cameron. Men detta är en fråga som är så grundläggande att det inte var en som jag kunde kompromissa med.   Det en ära och ett privilegium att tjäna i David Cameron regering som under de senaste sex åren har gjort så mycket för att återställa Storbritannien som en av världens stora ekonomiska framgångar.

Vi har hållit på vår långsiktiga ekonomiska plan och vi kan se resultatet:

Rekordmånga människor i arbete

Underskottet halverats som en andel av BNP

Låg inflation månad efter månad och räntor på nära rekordlåga nivåer

Och en återhämtning från finanskrisen som har överträffat våra konkurrenter.

EURON ETT MISSLYCKANDE

Det är en skarp kontrast till den europeiska kontinenten, som till stor del fortfarande kämpar för att hantera följderna av upprättandet av en monetär union som som inte klarat av de senaste årens turbulens. Tack vare att vi behöll vår egen valuta så har vi kunnat återhämta oss från den ekonomiska recessionen mycket snabbare än våra europeiska grannar. Jag tror att vi skulle bli ännu mer framgångsrika om vi sade upp medlemskapet i den Europeiska Unionen. Genom att rösta för att lämna medlemskapet så tar vi tillbaka kontrollen över England.

Vi tar tillbaka kontrollen över att göra våra egna lagar och det innebär att återta makten att kunna rösta bort de människor som gör våra lagar om vi inte gillar dessa lagar. Vi tar tillbaka kontrollen över våra gränser så att vi kan genomföra en förnuftig invandringspolitik  samtidigt som vi tar in de bästa från oavsett var i världen de kommer.Och vi tar tillbaka kontrollen över utgifterna av våra egna pengar. Vårt medlemskapsavgift för EU uppgår till ca 350 miljoner pund per vecka.

Det är sant att vi får förmåner   genom rabatt och de program som EU sponsrar i Storbritannien men om vi röstar för att lämna EU så kan vi fortsätta med alla dessa program och ändå ha miljarder kvar för våra egna prioriteringar. Vi kan ha pengar till  vetenskap och infrastruktur för att hjälpa oss att konkurrera i världen. Vi kan ha pengar till kompetens och lära sig att göra det möjligt för unga människor att få den bästa starten i livet. Vi kan ha pengar till National Health Service så vi fortsätter att ge allt stöd vi kan som kraven på det växa under de kommande åren.

Och genom att rösta för  att lämna EU så skulle vi skulle återta kontrollen över våra handelsförbindelser, få ökad sysselsättning och välstånd i Storbritannien genom att få till stånd de handelsavtal som har kört fast i flera år tack vare Europeiska kommissionen.Vi kommer naturligtvis att fortsätta att arbeta med Europa, men vi kan göra allt detta utan att styras av Europa.

Det finns hundratals länder runt om i världen som gör affärer med Europa utan att utsätta sig för den jurisdiktion som Europeiska gemenskapernas domstol eller majoritetsomröstning i ministerrådet, eller felaktiga beslut som görs i Europaparlamentet. När länder i storlek från Kanada till Island har byggt nätverk av internationella handel för att passa sina prioriteringar, är det helt enkelt inte trovärdigt att hävda att Storbritannien  på något sätt skulle vara oförmögen att göra detsamma.

Samma argument gäller för vår relation med resten av Europa.

Handelsförhandlingar är tufft och regeringar inom EU kommer inte att vilja bryta förbindelserna med ett land som vårat som är ett av de största länderna inom export och även den femte största ekonomin i världen.Jag är övertygad om att det kommer att gynna både England och EU att skapa en affärsförbindelse som EU var menat för 1975.  Det enda sättet vi kommer att få detta resultat är genom att lämna EU.

STORA RISKER MED EU

Det finns allvarliga risker med att stanna kvar i EU. Jag har arbetat i Bryssel i sex år och jag ser bara en väg som EU fokuserar på. Denna väg är mer centralisering av makt till EU, mer politisk integration, mer Europa. Om vi stannar kvar i EU så kommer EU att ta mer och mer makt och mer och mer pengar varje år. Och detta är givetvis en fara för både jobb och säkerhet.

I och med att EU expanderar så kommer andra stora risker. Nyligen så har Turkiet kommit närmare ett medlemskap i EU. Om folk oroar sig för dagens flyktingkris, hur tror du det kommer att bli när 75 miljoner turkar får access till alla EU-länder?  Och EU skulle med säkerhet se till att England själv inte fick stoppa denna potentiella massinvandring genom restriktiva gränskontroller. 

Gång på gång så har engelska regeringen fått ta smällar pga. EU-lagstiftning. Denna lagstiftning har gjorts av länder som inte har någon egentlig finansmarknad och som därför inte förstår konsekvenserna av deras beslut.  Solvens II direktivet är ännu ett exempel på åtgärd som påverkar England negativt. (Ett direktiv som rör försäkringsbolag inom EU och som har inneburit försämringar för Engelska försäkringsbolag). Sedan EU började att offentliggöra register så har det visat sig att England har blivit utröstade 72 gånger i ministerrådet. Och en av dessa utröstningar gällde EU:s fjärde direktiv för kapital. Något som var väldigt viktigt för England. Varje gång som vi har röstat emot en åtgärd så har vi blivit besegrade och motsatsen har istället blivit en EU-lag.

Och faktum är att saker och ting ser ut att bli ännu värre.

För närvarande så har England endast 8 % av rösterna i ministerrådet. Och vår röststyrka kommer att minska ytterligare i och med att EU expanderar. Det är också uppenbart att Eurosamarbetet måste bli mer politiskt integrerat för att det ska kunna överleva. Detta kommer att innebära påtagliga konsekvenser för alla medlemsländer inom EU. Premiärminister James Camerons insatser gav en del skydd för England gentemot Eurozonen. Men dessa insatser är tyvärr väldigt bräckliga gentemot EU och dess integration. Europeiska kommissionen vill införa enhetlighet inom hela EU vad gäller konkurslagar, lagar om äganderättigheter, lagar för företag. Dessa lagar skulle sabotera Englands egna vitala lagar som behövs för att England ska överleva.

Det enda sättet för England att ha en självständig röst vad gäller internationella organ såsom t.ex. Basel-kommitten är om England lämnar EU. Jag är övertygad om att England skulle blomstra även utan ett EU-medlemskap.

VI MÅSTE TA TILLBAKS KONTROLLEN

London har många fördelar som egentligen inte har något överhuvudtaget att göra med ett EU-medlemskap. Vi har en stor resurs av talanger och företag inom alla möjliga nischer. Vi har en tidszon som gör att vi kan göra affärer med Asien på förmiddagen och med USA på eftermiddagen. Och London är givetvis ett stort finansiellt globalt center. Om vi lämnar EU så kommer EU ändå vilja ha samarbete med oss tack vare kraften från London. Detta faktum sätter oss i en stark position att förhandla med EU.

Många varnar oss att lämna EU för att det skulle innebära skada för London och England. Men det var samma personer som varnade oss för vad som skulle hända om inte England gick med i eurosamarbetet.

De hade fel då och de kommer att ha fel nu.   

I juni så har England att välja mellan två alternativ. Det ena alternativet innebär att England tar tillbaks rättigheten att skapa sina egna lagar i sitt eget parlament. Vi kommer att kunna själv kontrollera våra gränser och även vår flyktingpolitik. Samt att vi kommer att bestämma över våra pengar. Det andra alternativet är att vi hamnar i EU:s ekonomiska fälla. Vi kommer att bli utröstade om och om igen på frågor som är viktiga för England. Vi kommer att se att EU och EU-domstolen kommer att tillskansa sig mer och mer makt.

Den Europeiska Unionen är – och kommer alltid att förbli – ett politisk projekt.

Englands medlemskap i EU har visat sig vara ett misslyckande. Sanningen är att vi alltid kommer att ha ett eget öde som skiljer sig från våra europeiska grannar.

Det är dags att ta tillbaks kontrollen över England. Det är dags för England att lämna EU.

 

Be the first to comment on "THERESA VILLIERS VILL HA BREXIT"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.