SVERIGES DELAKTIGHET I SYRIEN-KRIGET

December 2020

Jag har läst Patrik Paulovs bok “Syriens tystade röster” (2019). Här kan man bland annat läsa hur Sverige helt öppet arbetat för regimbyte i Syrien och även har finansierat “oppositionella” i Syrien med minst 56 miljoner kronor. Oppositionella grupper som har begått mord, våldtäkt, tortyr och däri bland annat  IS ingick. 

SVENSKA BISTÅNDSPENGAR TILL TERRORGRUPPER

Sverige var från dag ett helt öppen med att man ville ha “regimbyte” i Syrien (en ren krigsförklaring) och alla riksdagspartier var med på notan.  Vänsterpartiets Jonas Sjösted twittrade att “Assad var en bödel och förtryckare och att Syrien aldrig kunde få fred och frihet så länge han var vid makten”.

Något annat som är häpnadsväckande är att svenska biståndspengar har gått direkt till oppositionen i Syrien. Ett antal länder bildade Syria Recovery Trust Fund  (SRTF) (Carl Bildt var en av de drivande bakom projektet). Pengarna i denna fond gick till områden som var kontrollerade av oppositionen. Regeringen Reinfeldt bidrog med 40  miljoner kronor och senare sköt Margot Wallström till ytterligare 16 miljoner kronor. Pengarna betalades ut från svenska Utrikesdepartementet.   Svenska biståndsorganet SIDA har bidragit med närmare 100 miljoner kronor till “fri journalistik” i rebellkontrollerade områden. Detta innebär alltså att Sverige aktivt understött terrorhandlingar i Syrien.

HJÄLPER SÄPO SVENSKA TERRORISTER?

Ett fall var svensken Bherling Gildo som åkte ned till Syrien och krigade för rebellerna. Att Gildo varit delaktig i mord är det ingen tvekan om. Han har även poserat på bilder vid döda kroppar. Det har framkommit att Gildo kontaktat Säpo och försökt få hjälp att lämna Syrien via Turkiet och Säpo ställde upp.  När Gildo kom till Sverige fick han nytt namn och lever nu i det fria i södra Sverige, inget åtal har väckts mot honom. Patrik Paulov ställer sig frågan: hjälper svensk underrättelsetjänst terrorister att komma hem till Sverige utan att åtal väcks? När Paulov kontaktar UD för att få ut dokument om Gildo blir han nekad eftersom UD har hemligstämplat dokumenten.

Det är ett faktum att många svenska IS-krigare har kommit tillbaks till Sverige och sluppit åtal. Istället blir de belönade med välfärd och skyddad identitet utfärdad av Säpo.

STARTEN PÅ KRIGET

Kriget i Syrien startade i mars 2011 i och med  den Arabiska Våren. Demonstrationer startades och syrierna ville ha reformeringar. Ganska snabbt ändrades bilden och det som först var fredliga demonstrationer urartade i våld. Assad och hans regeringsstyrkor slog tillbaks mot de våldsamma upploppen vilket resulterade i blodiga konfrontationer. Västvärlden ställde sig genast på oppositionens sida och fördömde Assad.   Västvärldens mediaetablissemang  menade att “Assad dödade sina egna”.  Aftonbladets Anders Lindberg skrev  att den metod man hade använt i Libyen för att få bort Gaddafi skulle kunna vara en “möjlig utväg” för att få bort Assad.

Nato-länder såsom Frankrike, Storbritannien, Nederländerna och Tyskland  ville kunna använda våld i syfte att “upprätthålla internationell fred och säkerhet” men  Ryssland och Kina stoppade förslaget.

Efteråt har det visat sig att oppositionen i Syrien har bestått av en salig blandning människor och grupper: IS, Muslimska Brödraskapet, Jabhat al-Nusra (terrorgrupp), Fria Syriska Armen (FSA), sunnitiska extremister och många mer. Andelen syrier som medverkade i våldet var relativt liten. Merparten av den våldsamma oppositionen var inte ens från Syrien utan var importerade, främst via Turkiet. 

syriens tystade röster_krig_sverige_syrien
Oppositionen bestod av hårdföra grupper bland annat al-Queda och IS.

NATO-LÄNDER OCH EU

Nato-länder  började efter ett tag att ösa in pengar och vapen till de så kallade rebellerna.  Grävande journalister har fått fram att pengarna från Nederländerna bland annat har gått till pickup-bilar av märket Toyota och Isuzu.   Även länder såsom Turkiet, Saudiarabien, Qatar bidrog med både pengar och vapen till oppositionen. CIA såg till att tonvis med vapen smugglades in i Syrien via Turkiet.  Bland annat fick oppositionen tillgång till USA: s pansarvärnsrobot TOW. 

År 2011 införde EU ekonomiska sanktioner mot Syrien som bland annat gällde olja. 95% av Syriens olja såldes till EU-länder så landet drabbades hårt av sanktionerna. År 2013 bestämde Carl Bildt och andra utrikesministrar inom EU att undanta “befriade områden” från sanktionerna. Detta innebar att man indirekt stödde terroristerna eftersom det framkom att IS la beslag över Syriens oljeområden och sålde oljan vidare, bland annat till Turkiet och även till länder inom EU.

carl bildt_syrien kriget_eu_sanktioner

Bilderbergaren Carl Bildt har spelat en central roll i Syrienkriget. Bildt såg bland annat till att rebellkontrollerade områden i Syrien inte utsattes för sanktioner från EU. Indirekt stöttade man terrorgrupper.

TERROR MOT SYRIERNA

Oppositionens framfart var blodig och det var inte bara Assads soldater som var fienden utan även syrierna själva: folk halshöggs, styckades i bitar, mördades, kvinnor våldtogs och man fördrev folk från deras hem och städer. Oppositionen förstörde elkraftverk, vattenreningsanläggningar, spannmålslager, historiska plater och man har fraktat bort hela fabriker som har sålts till  Turkiet.  

Förutom att trakassera den inhemska befolkningen utförde oppositionen direkta terrordåd. År 2013 exploderade en bomb i staden  Jaramana. Bomben exploderade vid en samlingsplats för bussar där det var mycket folk. När folk efter explosionen sprang för att hjälpa de sårade så exploderade nästa bomb. Sammanlagt exploderade 4 bomber.

Detta är för övrigt en taktik som USA brukar använda sig av när de avfyrar missiler från sina drönare i Mellanöstern. När den första missilen har sprängs och personer springer dit för att hjälpa de skadade, skickar CIA, Pentagon (eller vem det nu är) nästa missil som dödar ännu mer folk. Syftet är att orsaka så mycket död och förstörelse som möjligt. 

 40 personer dog i attacken i Jaramana och dubbelt så många skadade. Efteråt har man dragit slutsatsen att det var Fria Syriska Armen (del av oppositionen) som låg bakom dådet.

Liknande attacker har skett i Syrien och då har västvärlden och oppositionen  skyllt detta på Assad  i syfte att få omvärlden att agera mot Assad (falsk flagg attack). Men indicierna pekar på att det var oppositionen som låg bakom attackerna. När en kemgas attack skedde år 2013 så var Carl Bildts slutsats att det var “regimens styrkor” som låg bakom dådet. 

Videoklipp från filmen “A Good Kill” som baseras på verkliga händelser. USA likviderar godtyckligt människor med hjälp av drönare. När man har skickat iväg en missil och folk springer fram för att hjälpa de skadade så skickar man iväg nästa missil.  

FALSKA NYHETER FRÅN MAINSTREAM MEDIA

I boken finns otaliga exempel på falska nyheter från mainstream medias rapportering av kriget. Danmarks Radio meddelade att man fått filmer som visade hur Assads styrkor torterade oppositionsmedlemmar. Efteråt visade det sig att bilderna var från Irak och flera år gamla.  Oppositionen har även använt barn i sin propaganda. Barn som gick omkring med bandage runt huvuden och läste upp ett manuskript som sedan basunerades ut över hela världen av mainstream media. 

RYSSLAND ÄNTRAR SCENEN

År 2015 begärde Assad hjälp av Putin och Ryssland och Putin ställde upp. Ryssland började utföra bombningar mot rebellkontrollerade fästen. Västvärlden blev som tokiga och anklagade Ryssland och Assad för än det ena och än det andra.

När Ryssland och Syrien år 2017 befriade staden Aleppo från rebellerna beklagade sig Carl Bildt och krigshöken Madeleine Albright i Atlantic Council (tankesmedja för Nato)  och menade att Aleppos fall inte bara var en humanitär tragedi utan även “allvarligt skadade USA:s och dess allierades intressen”.

Om Aleppo skrev Margot Wallström och Stefan Löfven att Syrien och Ryssland utsätter” tiotusentals civila för ohejdat våld”. Wallström twittrade även att det var “oacceptabelt att bomba civila, barn och sjukhus i Aleppo” och menade att Assad och Putin rörde sig längre bort från fred.  Margot Wallström var även en fan till Vita Hjälmarna, en förment hjälporganisation som senare visade sig samarbeta med al-Queda. Wallström tog till och med emot en av ledarna för Vita Hjälmarna på UD:s kontor. 

Sakta men säkert drev Syrien och Ryssland bort terrorgrupperna och återtog kontrollen över stora delar av landet. Ryssland lyckades även med att stoppa stora delar av IS kontroll över den syriska oljan.

Video ovan: År 2015 bad Assad Ryssland om hjälp i kriget och Putin ställde upp. Tack vare Rysslands insatser i Syrien återtog Assad kontrollen över stora delar av sitt land. 

Enligt Wikipedias statistiker så hade 340 000 människor dödats och 12 miljoner människor drivits på flykt i Syrienkriget (år 2018). 

Video ovan: Patrik Paulov håller föreläsning om kriget i Syrien och Sveriges roll i det hela. 

Video ovan: låt oss inte glömma bort USA:s metoder för att få med sig oppositionen i sina krig. Den 10 oktober 1990 så höll den 15-åriga Nayirah al-Sabab ett tal på Congressional Human Rights Cacus. Talet handlade om de övergrepp som irakiska soldater gjorde i Kuwait i början på 90-talet. Talet berörde både amerikanarna och senaten och blev en milstolpe i att starta Gulfkriget.  Efteråt har det visat sig att hennes tal var fejkat. Videon hade gjorts i syfte att få med den amerikanska oppositionen till att starta Gulfkriget. Läs mer här. 

 

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.2 Comments

  1. Visar ganska väl att vi inte längre har kontrollen i vårt eget land, vi kontrolleras istället av främmande makt. Ett agerande som det här ligger absolut inte i Sveriges eller svenska folkets intresse.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.