PETER LUNDGREN (SD) OM SWEXIT

EU_swexit_peter lundgren_sverigedemokraterna_carl bildt

Oktober 2018

PRENUMERERA/SUBSCRIBE (GRATIS/FREE)

 

Swexit kom upp på tapeten under valrörelsen där SD meddelade att man vill omförhandla och omrösta om Sveriges EU-medlemskap. Nedanstående program heter Forum och sändes från EU-parlamentet i Bryssel i september 2018.  Medverkande är EU-parlamentarikerna Peter Lundgren (SD), Jasenko Selomovic (L) och Sofia Bengtsson från Svenskt Näringsliv.

Peter Lundgren:

Jag anser att Sverige ska kunna omförhandla avtal om de radikalt har förändrat sig. Tittar vi på vad det svenska folket utlovades vid EU-omröstningen på 1990-talet så är det något helt annat vi ser idag. Den organisation som skulle vara en handelsfrämjande och fredsbevarande organisation har idag utvecklats till en politisk union. Det är inte alls vad man har frågat efter. Sverige skulle även kunna få en medlemsavgift på 50 miljarder kronor för att täcka Storbritanniens avgift.

Lundgren menar att en folkomröstning om Sveriges EU-medlemskap bör föregås av en informationskampanj ifrån svensk television för att aktivt redogöra för-och nackdelar med medlemskapet. Bevisligen går det att handla med omvärlden utan ett EU-medlemskap. Lundgren säger att EU avskyr varje tanke av nationellt självbestämmande. Liberalerna i Sverige har till och med tagit ett kongressbeslut på att de vill inrätta den federala staten EU. I så fall kan vi ju lägga ned Sveriges riksdag och istället ha en förvaltning som gör vad Bryssel säger åt dem menar Peter Lundgren. På kommunalt område så är det 60 % som styrs av EU-beslut. Lundgren anser att Sverige ska bestämma själv på kommunnivå. Sveriges  nationella självbestämmande tas bort bit för bit.  Hela tiden flyttas beslutanderätten från Sverige till Bryssel. Resultatet blir att politiker från andra länder bestämmer över Sverige.

peter lundgren_sd_swexit_sverigedemokraterna_
Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren vill ha en omförhandling om Sveriges EU-medlemskap och en folkomröstning om vårt EU-medlemskap. 

 

Min åsikt. Bra initiativ av Peter Lundgren och Sverigedemokraterna. Jag håller även med Lundgren om att det behövs en omfattande debatt om Sveriges EU-medlemskap före en eventuell omröstning annars kan vi likaväl få en Swemain istället för ett Swexit.

Mer info:

Sverigedemokraterna i Bryssel ingår nu i gruppen ECR.

Europaportalen: SD i Bryssel

Gruppen ECR:s hemsida:

http://ecrgroup.eu/

Foto:

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fil:Peter_Lundgren_(politiker).jpg. Licens 3.0