SVERIGES ENORMA RESURSSLÖSERI PÅ “FLYKTINGAR”

Juni 2022

Att Sverige spenderar enorma resurser på så kallade flyktingar är ingen nyhet.  I Jmm-rapport #19 tittar vi på ytterligare ett exempel. 

 

SOMALISK “FLYKTING” SÖKTE ASYL

   Jag hittade  ett mål från  Migrationsdomstolen (mål UM1584-22)  vars dom kom i maj 2022. Signaturen “FM” från Somalien sökte asyl i Sverige och han kom med påståendet att han tvingats jobba för Al-Shabaab i Somalien och att han kunde dödas om han skickades tillbaks. Migrationsverket avslog dock hans asylansökan  på grund av motstridiga upppgifter men Kammarrätten i Stockhom (Östman, Johansson, Eriksson och Johansson) lyckades få till stånd ett prövningstillstånd i Migrationsdomstolen eftersom de menade att Migrationsdomstolen hade  slarvat med undersökningen. FM själv säger att han “inte förstod” Migrationsdomstolens frågor  varav hans svar blev “fel“. FM är för övrigt döv och han kommuncierar med ett egenhändigt teckenspråk som få förstår. 

GRATIS VÄLFÄRD

   Låt oss titta på vilka resurser som Sverige har spenderat på denne “FM“. För det första så fort FM sökte asyl i Sverige fick han någonstans att bo och han får en dagpenning.  FM får gratis juridisk hjälp med sin asylansökan samt den överklagan han gjorde. FM är som sagt döv och han menar även att han har en minnesstörning och en intellektuell nedsättning. FM har fått  en utredning gällande hans funktionsnedsättning Denna undersökning inkluderar besök hos psykolog, läkare och psykiater.  FM har fått  sitt fall prövat i Förvaltningsrätten, Migrationsdomstolen och Migrationsöverdomstolen. FM fick två dövtolkar och två teckentolkar tilldelad sig.  

Får FM asyl i Sverige kommer han med stor sannolikhet aldrig att arbeta. 

   Att få gratis juridisk hjälp är ett privilegiuim som inte ens en svensk får.  Behöver jag säga att Sveriges advokatbyråer tjänar multum på att behandla asylsökanden och deras överklaganden – du och jag betalar deras arvoden via skattesedeln.

LÖSNINGEN

   Vad är lösningen på ovanstående cirkus? 1. skrota den svenska asyllagen. 2. inför asylstopp. 3 inled en massiv återvandring. 4. Lämna EU, eftersom EU kommer att motsätta sig återvandring.

I september bestämmer du Sveriges framtid. Ha en bra dag.

 

REFERENSER

Fallet FM: 

Click to access mig-2022-4.pdf

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

Be the first to comment on "SVERIGES ENORMA RESURSSLÖSERI PÅ “FLYKTINGAR”"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.