VI KRÄVER FOLKOMRÖSTNING OM SVENSKT NATO-MEDLEMSKAP

NATO ÖVNING_sverige_trident juncture_
free foto


April 2022

Svenska riksdagen vill ta in Sverige i Nato utan en folkomröstning.  Låt inte Nato-frågan bli ett demokratiskt underskott från svenska riksdagen, anordna en folkomröstning om medlemskapet. 

ETT DEMOKRATISKT UNDERSKOTT

   Finland är på väg in i Nato och mycket tyder på att även Sverige är det. Våra kära riksdagsledamöter vill dock inte låta svenska folket bestämma frågan utan man vill att beslutet ska ske i riksdagen och det är alla partier överens om.  I Dagens Nyheter kunda man läsa varför svenska folket inte ska få säga sitt. Nato-älskaren Hans Wallmark (M) menar att vi inte har tid att låta svenska folket rösta om frågan eftersom man vill att Sverige ska gå tillsammans med Finland i Nato och Finland är snart på G. Maria Ferm (MP) säger att främmande makt kan blanda sig i processen (desinformationskampanjer) och därför bör inte svenska folket få säga sitt i Nato-frågan. Även Wallmark ser samma scenario “de har ju visat prov på detta i andra sammanhang”. Wallmark menar även att frågan är komplex och det svenska folket därför bör låta den representiva demokratin göra jobbet. Även “Sverigevännerna” Sverigedemokraterna utesluter en folkomröstning. 

Sajten Skiftet har startat en namninsamling gällande folkomröstning om svenskt Nato-medlemskap som man kan skriva under. 

MAGNUS STENLUND OM NATO-MEDLEMSKAP

   Jag kan även rekommendera Swebbtvs Magnus Stenlund där han redogör vad som gäller om Nato-medlemskap. För det första ska Sverige accepteras som medlem och det finns ingen garanti för att så sker.  För det andra tror kanske svensken att så fort Sverige är med i Nato kommer Nato att rycka ut för Sverige om en kris uppstår men det är inte alls säkert. Kommer Nato att ta in kärnvapen på svensk mark? Med ett svenskt Nato-medlemskap kan inte Sverige neka detta. Det finns med andra ord väldigt många oklarheter gällande ett svenskt Nato-medlemskap och nu försöker svenska riskdagen hasta igenom ett beslut.

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

Be the first to comment on "VI KRÄVER FOLKOMRÖSTNING OM SVENSKT NATO-MEDLEMSKAP"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.