BÖR SVERIGE GÅ MED I NATO?

auroa 20_nato_sverige_övning

Februari 2022

Putin har skapat oroligheter längs Ukrainas gränser och nu förespråkar Sveriges Nato-anhängare att Sverige bör gå med i Nato. Bör Sverige gå med i NATO?

MODERATERNA VILL HA NATOOPTION

   Putin skapar oroligheter längs Ukrainas gränser och sveriges Nato-anhängare propagerar nu för att Sverige ska gå med i Nato. Moderaterna är det parti som mest propagerar för ett svenskt Nato-medlemskap och det argument man kan höra är att ett svenskt Nato-medlemskap skulle öka säkerheten och tryggheten i Sverige.  Alla borgerliga partier, inklusive Centern, har öppnat för att Sverige ska införa en Natooption. Vilket är ett slags första steg till svenskt Nato-medlemskap.

   Sverige är redan djupt involverat i Nato i och med att Sverige övar tillsammans med Natoländer – både på svensk mark och utomlands. Sverige deltar även i Natos kriganden världen över. Något som vi kommer att få se mer av om Sverige blir del av  Nato.

SVERIGE KRIGAR TILLSAMMANS MED NATO

   USA attackerade Irak på falska grunder i början på 00-talet och Nato involverade sig i Irakkriget år 2003. 

   Sverige har kompiskrigat med Nato i  Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien och Mali. Vad gäller den svenska insatsen i Irak så skriver Försvarsmakten att Sverige endast sysslar med/har sysslat med att träna irakiska försvarsstyrkor samt att man pysslat med skydd- och bevakningsuppgifter.

   I Afghanistan har Sverige deltagit sedan år 2002 och det avslutades 2021 när USA lämnade Afghanistan med svansen mellan benen.  USA hade vad som brukar kallas dödsskvadroner. Dessa skvadroner hade natträder där man åkte omkring och likviderade äkta eller påhittade fiender till USA . Svenska soldater har varit involverade i stridssituationer i Afghanistan.

   Nato anföll Libyen år 2011 och Sverige bidrog med JAS-plan som sysslade med spaningsuppdrag för Natos bombplan. 

SVERIGE STÖDJER TERRORGRUPPER I SYRIEN

   Vad gäller Sverige och kriget i Syrien skulle Sverige bistå med träning för militära styrkor och att skydda amerikanska baser.    Den svenska regeringen stödde Nato:s krigande i Syrien och Sverige stödde till och med oppositionen i Syrien finansiellt även fast det är dokumenterat att oppositionen bestod till stor del av IS och andra terrorgrupper. Många av dessa grupper var stödda av CIA.  Vi vet att USA:s specialite är att utföra regimskifte när en misshaglig ledare finns på plats. Det är då man ska “implementera demokrati” eller “störta den blodtörstiga tyrannen”.   Här rekommenderar jag boken ‘Syriens tystade röster’ skriven av svensken patrik Paulov. 

Sverige är även involverade i Mali i Afrika. En konflikt som tydligen Frankrike pushar. 

nato_sverige_medlemskap

SVERIGE HAR EUROPAS STÖRSTA MILITÄRA ÖVNINGSOMRÅDE

   I norra Sverige, Lappland, finns Europas största militära övningsfält. Området heter Vidsel Test Range och har tidigare kallats NEAT – North  European Aerospace Test range. Här testar inte bara Nato-länder sina senaste förstörelsevapen utan vem som helst verkar vara välkommen att spränga lite.  Flera av dessa vapen används sedan direkt i krigszoner världen över. USA har till exempel testat sina UAV:s här – Unmanned Aerial Vechicle – drönare. Det är dessa drönare som dessa som installerar “demokrati och frihet “ i Mellanöstern.

   År 2014 skrev Sverige under ett värdlandsavtal med Nato. Värdlandsavtalet innebär att Nato får använda svensk mark i händelse av väpnad konflikt.  Detta skedde under regeringen Reinfeldt. 

svenskt medlemskap nato_sverige_ukraina_

UBÅTSKRÄKNINGARNA – EN PSYKOLOGISK OPERATION FRÅN NATO?

   Den som är gammal i gården kommer ihåg u-båtskränkningarna i Sverige på 80-talet. Det hela började med den sovjetiska u-båten u-137 som gick på grund utanför Karlskrona. Händelsen fick internationella rubriker. Efter denna händelse blev det mer regel än undantag att ubåtar och periskop observerades i den svenska skärgården. Svenskarnas inställning gentemot Sovjet försämrades drastiskt och kanske var det just detta som var meningen. Fredsforskaren Ola Tunander har forskat och skrivit böcker gällande dessa  u-båtskränkningar i Sverige. Tunander menar att mycket tyder på att den sovjetiska u-båten U-137 VILLE  gå på grund.

   Tunander nämner att det verkade som om flera av u-båtarna ville bli upptäckta, deras beteenden skiljde sig mot hur u-båtar brukar agera. Sedan har det framkommit att flertalet av de efterföljande u-båtskränkningarna  utfördes av Nato-länder. Detta bekräftades bland annat av den tidigare amerikanska försvarsministern Caspar Weinberger. Weinberger sade bland annat att USA hade varit i svenska skärgården under 80- och 90-talet för att “testa det svenska försvarets förmåga” och  USA hade fått klartecken från Sverige att göra så.

   Enligt Tunander var hela ubåtsoperationen  en psykologisk operation från Nato som  hade som syfte att vända den svenska opinionen mot Sovjet, vilket de lyckades med.  Nato och USA ville ha Sverige på sin sida i en eventuell kommande storkonflikt mot Sovjet , bland annat vill man ha Sverige som flygbas. 

ola tunander_ubåtskränkningar sverige_ u 137 nato

NATOS HEMLIGA ARMEER

   Det finns en bok med titeln “Natos hemliga armeer” som är skriven av italienaren Daniele Ganser.  Här kan man läsa att från 60-talet och framåt förekom det många terrortattacker i Europa. Bomber sprängdes och många människor fick sätta livet till. Av någon outgrundlig anledning lyckades många av gärningsmännen ofta klara sig undan men man skyllde attackerna på kommunisterna i Europa som fick ta skulden. Efteråt har det framkommit att många av dessa händelser var så kallade falsk flagg attacker.

   En falsk flagg attack innebär att den som blir attackerad egentligen attackerar sig själv för att kunna skylla på någon annan och har sedan  ett motiv att attackera denna andra part.

  Under kalla kriget var väst oroad för Sovjets eventuella invasion av europeiska länder. CIA och MI6 tillsammans med Nato skapade grupperingar som kallades för Stay behind. Stay behind var milis som hade militär utbildning  som skulle aktiveras om Sovjet invaderade ett land. Man hade gömda vapendepåer  i flertalet europeiska  länder.  Sovjets invasion  infann sig dock aldrig och istället började man att använda dessa stay behind grupper till att utföra terrordåd varvid desa dåd skylldes på kommunisterna i Europa.

SVENSKT MEDLEMSKAP I NATO

   Vi vet att Nato är intresserad av Gotland som militär bas. Kontrollerar du Gotland så kontrollerar du stora delar av Östersjön. Pentagons gullgosse Peter Hultqvist köpte givetvis in amerikanska Patriotsystemet således kan amerikansk personal lätt ta över driften  över dessa.

   Sverige har flera personer som förespråkar svenskt Nato-medlemskap: Patrik Oksanen, Hans Wallmark, Lars Beckman för att nämna några. Och som vanligt är det så att om man inte älskar Nato så jobbar man för Kreml eller så sysslar man med “rysk desinformation”

 Man bör komma ihåg att USA befinner sig i ett ständigt krigande.  USA tar lagen i egna händer och istället för domstolar och rättegångar spränger man människor i luften  och påstår att man har “bekämpat terrorismen”. Och faktum är att Sverige bidrar till detta dödande i och med att Sverige samarbetar med Nato och USA i deras krigande.  

Jag kan nämna att jag har intervjuat en av sveriges mest meriterade fredsaktivister: Agneta Norberg. 

 

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

 

Be the first to comment on "BÖR SVERIGE GÅ MED I NATO?"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.