KOMMER SVERIGE ATT DRAS IN I NATO:S POTENTIELLA STORKRIG MOT RYSSLAND?

Juli 2021  

NATO/USA rustar upp i Europa och Sverige är fullt involverad i detta. 

   I Juni 2021 kränkte ett brittiskt krigsfartyg Rysslands territorialvatten. Samma månad flög ett  amerikanskt spaningsflyg längs Rysslands gränser.  Nato-fartyg patrullerar regelbundet Svarta Havet och Nato-länder gör regelbundet militära övningar längs Rysslands gränser.  Styrd Mainstreammedia spyr regelbundet galla på Putin. Varför sysslar NATO med dessa uppenbara provokationer? Vad är på gång?

Video ovan: Nato dödar civila i Libyen. Ett krig som Nato utförde eftersom man ogillade Gaddafi. Sverige deltog i kriget och sveriges delaktighet i Natos krigande världen över kommer att öka om Sverige blir medlem i Nato. 

 

   Sverige är djupt militärt involverat med USA/NATO. Under  juli 2021 geomfördes Nato övningen Sea Breeze i Svarta Havet där bland annat Sverige ingick.  Under juni 2021 pågick Nato-övningen Arctic Challenge Exercise uppe i Norrbotten där bland annat amerikanska F16 stridsflyg  befann sig i svenskt luftterritorium och amerikanska pansarvagnar blev transporterade via tåg uppe i Norrland.  På Vidsel Test Range i Lappland testar Nato-länder sina senaste vapen som sedan används i krigande världen över.  

medlemskap_sverige_nato_övningar

Bild ovan: amerikanska stridsvagnar som transporteras i Sverige. En syn som har blivit allt vanligare. 

SVERIGE KOPPLAS UPP MOT USA:S ROBOTSKÖLD I EUROPA

   Under juli 2021 framkom det att syftet med att regeringen Löfven köpt in amerikanska Patriot luftvärnsrobotar är att de ska kopplas in i i USA:s europeiska  robotsköld ( som är riktat mot Ryssland). En robotsköld som involverar flera av Nato-länderna i Europa.    I de svenska statliga utredningarna som förekom inköpet av Patriot-systemet nämndes dock inget om en uppkoppling mot det amerikanska robotsystemet. Kanske man bara råkade “glömma” det?

   USA har tidigare sagt  att Gotland är militärt viktigt för USA och Hultqvist vill givetvis inte göra amerikanarna besvikna. USA har hundratals militära baser över hela planeten och deras kärnvapenbestyckade ubåtar patrullerar världens hav 24/7. Syftet för USA är att även Sverige ska bli en del av Natos militära utposter. En utpost vars syfte är aggression mot Ryssland. 

   År 2014 skrev Sverige under Värdlandsavtalet med Nato. Detta avtal innebär att Nato-länder, i händelse av krig, har rätt att utnyttja svenskt territorium och de kan heller inte fällas juridiskt för eventuella “felsteg“.

   Sverige har även planer på att bygga upp sex regementen men syftet med dessa regementen verkar inte vara så mycket att värna Sverige utan istället underlätta förflyttning av Nato-trupper från Norge till krigsinsatser i Östersjön. 

 

Sverker Göranson nato medlemskap_värdlandsavtalet_sverige

År 2014 skrev dåvarande överbefälhavare Sverker Göransson under värdlandsavtalet med Nato. 

PÅVERKANSOPERATIONER

   I Sverige har vi ett antal välkända figurer som är återkommande i Nato-debatten där de antagligen gör sitt yttersta för att demonisera Putin och Ryssland eller så är de fullt sysselsatta med att svartmåla alla som kritiserar Nato.   Det som jag tycker är tragiskt med dessa personer är att de piskar upp en hatstämning mot Ryssland. Vad har Sverige att vinna på det? Uppenbarligen går dessa personer USA:s ärenden. USA måste ha en fiende och det första man gör med fiender är att avhumanisera dem så att det sedan är “ok” att bedriva krig mot dem.  

peter hultqvist_nato_gotland_patriot_usa

Peter Hultqvist har varit drivande på att få in Patriot-systemet till Gotland. Hultqvist demoniserar regelbundet Ryssland och sämre diplomat får man nog leta efter.  Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

patrik oksanen nato usa sverige

Konspirationsteoretikern Patrik Oksanen fördömer regelbundet allt vad Ryssland sysslar med. De som inte håller med honom är troll, botar eller nyttiga idioter. 

 

hans wallmark_nato usa

Riksdagsledamoten och moderaten Hans Wallmark är en trogen Nato-anhängare. Wallmark gör sitt yttersta för att försämra relationerna mellan Sverige och Ryssland.

NATO-MEDLEMSKAP BU ELLER BÄ?

   Själv undrar jag om det inte vore bättre om Sverige ingick i en nordisk militärallians istället för medlemskap i det skjutglada Nato.  Sverige håller på att rusta upp sitt försvar och det får man nog betrakta som bra. Får vi en borgerlig regering 2022 lär Nato-frågan bli aktuell eftersom Moderaterna är pro-Nato och SD kommer med stor sannolikhet att agera dörrmatta åt M.  Blir Sverige medlem i Nato kommer Nato:s militära närvaro givetvis att öka. Nato kommer att ha vapen, personal, radaranläggningar etc. i Sverige vilket är precis vad som sker i Norge som är Nato-medlem. 

   Kom även ihåg att USA är mästare på falsk flagg operationer. USA har en tradition att spränga sina egna medborgare i luften och sedan peka ut någon annan som ansvarig till dådet för att kunna kriga mot dem.  Eller så ljuger man helt enkelt för det amerikanska folket. Blir det krig mellan Nato och Ryssland så kommer det med stor sannolikhet bero på en false flag orkestrerad av USA där man skyller på Ryssland. 

 

RELATERAT

Ny president och nytt bombande för USA i Syrien och Irak (februari 2021).  Från svenska politiker hörs givetvis inga protester. Kanske Sverige själv är med och bidrar till krigandet?

https://www.expressen.se/nyheter/usa-bombade-i-syrien-forsta-kanda-anfallet-pa-bidens-order/

 

Foton:

Foto https://www.flickr.com/photos/29001722@N07/43101759922

 

“Patrik Oksanen” by arkland_swe is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Please make a donation – any amount is welcome.  Hjälp alternativmedia att växa – gör en donation. Alla gåvor är välkomna. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.Be the first to comment on "KOMMER SVERIGE ATT DRAS IN I NATO:S POTENTIELLA STORKRIG MOT RYSSLAND?"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.