SVERIGE BEHÖVER BILEN

Januari 2018

När det gäller den svenska fordonsflottan så vill regeringen fasa ut de fossila bränslena till år 2030.

Regeringen vill fasa ut fossila bränslen till år 2030. Styrmedel som man använder för att bestraffa alla svenskar som är skamlösa nog att köra fordon som går på fossila bränslen är bl.a. energi-och koldioxidskatter. Regeringen Löfven vill även att Sveriges utsläpp av växthusgaser ska vara lika med noll år 2045.

FÄRRE PARKERINGSPLATSER GÖTEBORG
Andra styrmedel som används är att man håller på att ta bort parkeringsplatser vid byggnation. I Göteborg centrum så byggs det flitigt men tydligen så kommer 7 000 parkeringsplatser att försvinna i Göteborgs centrum. Något som det rödgröna styret håller tyst om. Vid nybyggnation så finns det väldigt få parkeringsplatser i närheten till sitt boende. Man vill alltså ha bort bilen från de centrala delarna. Med bonus-malus kan det bli väldigt dyrt med fordonsskatten på bilar.

Här i Stockholm så har Miljöpartiet varit väldigt flitiga på att höja priserna på boendeparkering. Man vill även utrota boendeparkeringen och få folk att parkera i garage istället. I Stockholm så håller Stockholms kommun på att införa priser för gatuparkering. Och man arbetar på att göra detta i hela Stockholms län.

MILJÖZONER I STOCKHOLM
Stockholms Stads Kommunfullmäktige har öppnat dörrarna för att införa miljözoner i stockholm för privatfordon. Detta kommer isåfall att innebära att bensin-och dieselbilar som inte uppfyller kraven inte kommer att få köra i utsedda zoner i stockholm. Bensinbilar måste klara miljöklassen Euro 5 och dieselbilar Euro 6 för att få färdas inom tullarna. Man vill att Gamla Stan endast ska få köras av el-och vätgasbilar. Detta kan innebära att tiotusentals bilister blir avstängda från centrum. Man kan tvingas att låna pengar för att köpa en dyr elbil. Regeringen Löfven har gett klartecken till Sveriges kommuner att de får förbjuda dieseldrivna personbilar i stadskärnorna.En av eldsjälarna bakom detta projekt är miljöpartisten och Trafikborgarrådet Daniel Helldén. Daniel Helldén har t.om. sagt åt stockholmarna att inte köpa dieselbil.

– Vi måste trycka tillbaka dieselbilarna och det tycker jag stockholmarna bör tänka på när de skaffar bil.

 

 

Be the first to comment on "SVERIGE BEHÖVER BILEN"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.