HOMOGENA STADSOMRÅDEN = PROBLEMOMRÅDEN

Juni 2018

Miljöpartisten Peter Eriksson blir intervjuad i Svt. Temat i reportaget är att Sverige har områden som inte har mångfald och därför är dessa områden problemområden. Rubriken på Svt:s reportage är: mångfalden ökar, men inte överallt. Vissa problemområden kvar.

Svt:

Vissa stadsområden i våra storstäder ses som problemområden när det kommer till mångfald. Vi har Södermalm här i Stockholm, Majorna och Linné i Göteborg, innerstaden i Malmö. Dessa är områden där befolkningen inte är födda i så många olika länder.

Peter Eriksson:

Kravet måste vara att både i Stockholm, Lidingö och Täby så ska man bygga bostäder för alla, inte bara för vissa kategorier av människor. Och på så sätt minska segregationen. Och även i de utsatta områdena så är det viktigt att man bygger olika typer av bostäder och blandar olika grupper av människor.

Svt:

Det är ju inte bara ett storstadsproblem med segregationen. Det finns mindre kommuner också. Pajala och Vaggeryd är två exempel på kommuner som har problem med mångfald. Hur kan man jobba på att förbättra detta problem både i storstäder och landsbygden?

Peter Eriksson:

Det handlar ju också om självbilden. Det är ju inte alla kommuner som anser att man har ett problem eftersom de har en etniskt homogen befolkning. Men ser vi till samhället som helhet så behöver vi få en blandning överallt.

 

 

Be the first to comment on "HOMOGENA STADSOMRÅDEN = PROBLEMOMRÅDEN"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.