DÖD PÅ DISTANS

2014

Jag såg en dokumentärfilm på kunskapskanalen som heter “Död på distans” (gjord av filmaren Tonje Schei). Dokumentärfilmen handlade om USA:s dödliga drönarattacker i Pakistan. Drönare är förarlösa bombplan som styrs  från USA  och som skjuter iväg missiler.  USA väljer ut mål som de “tror” är terrorister och sedan skickar de iväg drönarna som skjuter iväg missiler.  Som om det inte vore nog så brukar drönarna avfyra två missiler. Den andra missilen avfyras när människor försöker hjälpa de skadade i ruinerna.   Det är många oskyldiga som får sätta livet till och vem ger USA rätt att döda “misstänkta” terrorister överhuvudtaget? USA skjuter först och frågar INTE sen. Det är USA:s beryktade “kamp mot terrorismen”.

Enligt FN:s rapport från 2013 så har över 3 000 människor dödats av drönare i Pakistan. Nästan 200 av dem var barn Drönarattackerna sker främst i ett område i Pakistan som heter Waziristan. USA:s turne började tydligen runt  2004 och fortgår än idag. Drönarattackerna är beställda av CIA (vem annars?).  Flygbasen Wright-Patterson i Ohio ska tydligen vara en av de platser som drönarna styrs från.

FLERA MILITÄRA INSTANSER
Det är många militära instanser involverade i drönarattackerna. US Air Force flyger själva drönarna, CIA beställer attackerna, Central Command (Förenta staternas centralkommando – det försvarsgrensövergripande militärkommandot med ansvar att försvara och upprätthålla USA:s säkerhetspolitiska intressen i mellanöstern och centralasien), väljer målen och godkänner operationerna, NSA tillhandahåller underrättelseuppgifter, National Geospatial Agency handhar uppgifter om byggnader och koordinationer och sist men inte minst så har vi Nobels fredspristagare President Barack Obama som signerar dödslistor (dvs. bestämmer vilka som ska dödas).

Människor dödas för att de “misstänks” vara terrorister. se denna video:

BARACK OBAMA’S KILL LIST
Tro det eller ej men Barack Obama brukar sätta sig ned och skriva en KILL LIST. Dvs. en lista på människor som ska likvideras med dessa drönare. Dessa mord sker för att skydda USA från terroristattacker.  Barack Obama fick Nobels fredspris 2009.

Andra sajter/bloggar om  USA:s dödliga drönare:

http://www.larshgustafsson.se/?p=4552http://www.dagen.se/opinion/ledare/dronare-sprider-dod-och-goder-terrorism/

 

Be the first to comment on "DÖD PÅ DISTANS"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.