Statist i ”Den fördömde”

JAG VAR STATIST I TV-SERIEN ”DEN FÖRDÖMDE” MED ROLF LASSGÅRD
Jag såg på tv att tv-serien ”Den fördömde” med Rolf Lassgård ska börja sändas snart. Tyvärr så är ju jag ingen skådespelare utan en statist men jag staterade i det programmet. Vi spelade in en scen på en restaurang vid Odenplan Stockholm. Jag var bara i bakgrunden – som man ska vara när man är statist. Jag fick sitta och peta i ett mål lasagne i någon timme – jag spelade nämligen restauranggäst. De direktiv jag fick var: inte skrammla med besticken och ät jättesmå tuggar av maten. Så höll jag på i 2-3 timmar. I slutet käkade jag upp lasagnen. Jag har för mig att de värmde upp lasagnen. Efter det så var filmandet slut. Jag träffade några statist-kollegor (det händer då och då att man stöter på samma statister igen vid inspelningar). Jag hoppas denna serie: Den fördömde ska bli bra.

TV-SERIEN: DEN FÖRDÖMDE
Tydligen ska det bli två avsnitt av ”Den fördömde”. Avsnitten visas 25:e och 26:e december i svt1. Den fördömde gick som deckarserie 2010. Själv missade jag den då men enligt uppgifter så var serien  tydligen en tittarsucce. Denna tv-serie handlar om kriminalpsykologen Sebastian Bergman (Rolf Lassgård) och filmerna handlar om en mordgåta. För manus står  Hans Rosenfeldt och Mikael Hjort. Produktionsbolaget Tre vänner står bakom långfilmen Den fördömde. Medproducent till filmen är ”Film i Dalarna” och den stöds av Ludvika kommun.

SKÅDESPELARE I FILMEN ”DEM FÖRDÖMDE”
I rollerna kommer vi att se: Rolf Lassgård, Moa Silén, Tomas Laustiola, Gunnel Fred och Christopher Wagelin. Producent för filmen är Jon Nohrstedt.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.