STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

Då har jag varit och spanat in Star Wars: the force awakens. Eftersom jag var nyfiken på det senaste inom bioteknik så gick jag på SF på Mall of Scandinavia som har tekniken/formatet IMAX.

Star Wars: the force awakens är den sjunde filmen i serien. Den utspelar sig ca 30 år efter den senaste Star wars-filmen: The return of the Jedi.
Star wars: the force awakens handlar om den kvinnliga skrotletaren Rey som stöter ihop med den avhoppade stormtroopern Finn.  I filmen så har vi också arvtagaren till Darth Vader, nämligen figuren Kylo Ren (även han med mask för ansiktet).

 

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS_bio_recension_film
En stormtrooper och den nya droiden BB-8.


Jag köpte mig en biljett på SF Scandinavia på Mall of Scandinavia där de har den senaste biotekniken som kallas IMAX. Jag hade lite tur och hamnade i en liten  salong på förmiddagen – vilket passade mig bra. När SF-personalen bad oss sätta på 3d-glasögongen så tyckte jag att glasögonen var förvånansvärt små. Det visade sig att jag hade tagit barnglasögon och jag fick springa och hämta nya 🙂

Jag är ett Star Wars- fan och visst undrade jag om de hade lyckats med att skapa ännu en bra Star Wars-film. Förväntningarna på denna film har ju varit skyhöga (inte så konstigt). Samtidigt undrade jag också om Hollywood skulle göra det som de brukar göra i uppföjare: nämligen använda en orgie av klischeer från tidigare filmer i samma serie.Lite orolig var jag 🙂

Nu när jag har sett filmen och har facit i hand så kan jag bara  säga: Bravo, filmen Star Wars: the force awakens var riktigt bra och kanske tom var lite bättre än jag trodde den skulle vara.

Det som jag även gillade var att manusförfattarna inte drunknade i klischéer såsom Hollywood ofta gör i uppföljare. Faktum är att det finns ganska lite av den varan vilket gör att filmen känns nyskapande och fräsch.

Grafiskt sett så var filmen riktigt tjusig.

De har stulit några  ideer från de tidigare Star Wars-filmerna. Vilket man bl.a. stöter på i slutet av filmen. Om jag ska vara kritisk så är det just på den biten men i det stora hela så spelar det ingen roll tycker jag. Star Wars the force awakens var ändå så pass bra så jag bryr mig inte om sådana smådetaljer 🙂

När filmen slutade så var det bara jag som applåderade. Fast det berodde nog inte på att de tycke att filmen var dålig utan mer på jante-lagen 🙂

Bravo, nu ser jag fram mot de kommande filmerna i star Wars-serien

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.