DEN SMARTA STADEN

smarta städer sverige_agenda 2030 och hållbar utveckling

Maj 2018

Nu implementeras iden med smarta städer i Sverige. Smarta städer baseras på Förenta Nationernas Agenda 2030 och hållbar utveckling och är ett projekt av EU. 

DEN HÅLLBARA STADEN

Nu implementerar man iden med smarta städer i Sverige. Smart cities-initiative är ett projekt av EU där Göteborgs stad ingår. Vad innebär en smart stad? På Göteborgs stads hemsida kan man läsa följande:

“Smart Cities-initiativet är ett av EU:s verktyg för att påskynda omställningen av Europas städer till fossilfria och resurssnåla samhällen. Det blir allt viktigare att städer medverkar för att uppnå EU:s miljö-, energi- och klimatmål. Anledningen är att så många som 68 procent av EU:s medborgare idag bor i städer. Andelen ökar dessutom hela tiden och 2050 beräknas hela 85 procent av EU:s befolkning bo i städer”.

Sajten förklarar sedan vidare om hur städer står för lejonparten av energiförbrukningen, att städer genererar si och så mycket procent växthusgaser och det är ju inte bra.

Iden med smarta städer baserar sig på Förenta Nationernas  Agenda 2030 och hållbar utveckling. Konceptet med smarta städer är något som implementeras globalt. Syftet verkar vara att få hela västvärlden att anamma iden om smarta städer. Är smarta städer så bra som det låter?

SMARTA STÄDER I SVERIGE

Jag hittade ovanstående video på Youtube. Videon handlar om en kommande smart stad som ska byggas i en del av Toronto i Kanada.  Bakom projektet i Toronto  är Googles företag Sidewalk Labs. Stadsdelen heter Quayside. Quayside kommer att basera sig på Agenda 2030 och hållbar utveckling. Vi kommer med stor sannolikhet att få bevittna att något liknande implementeras i Sverige. Hur kommer då en smart stad i Sverige att se ut? Den smarta staden kommer att ha självkörande bilar, bussar och taxis. Dessa självkörande fordon kommer bland annat att fungera tack vare 5g-teknologin som nu implementeras i Sverige (där Strålsäkerhetsmyndigheten har negligerat att göra några riskbedömningar vad gäller de höga strålningsvärdena som 5g innebär).  Fossildrivna fordon kommer mer eller mindre att vara förbjudna i den smarta staden och har man inte råd med en miljövänlig bil så kommer man att få promenera, cykla eller åka kollektivt (precis enligt Miljöpartiets visioner). Eftersom privata bilar är “dåliga” så kommer man att prioritera gående. Trottoarerna kommer således att vara breda och körfilerna smala. Man kommer att ha bilfria citykärnor.

smarta städer sverige_agenda 2030 och hållbar utveckling

En smart stad där vi alla är uppkopplade.

ARTIFICIELL INTELLIGENS

Många av jobben kommer att utföras av Artificiell Intelligens (AI). Den smarta staden kommer således att erbjuda medborgarlön. Det vill säga ett bidrag för de arbetslösa. Medborgarlön kommer inte att betalas ut till medborgare som inte vill rätta in sig i ledet – till exempel om man vägrar att vaccinera sig.   AI eller robotar kommer att tömma soptunnorna i staden och dessa AI:s kommer att färdas i tunnlar under marken. Den smarta staden kommer att vara digitaliserad i överkant. Det är därför som vi ser den nuvarande regeringen jobba så hårt för att digitalisera Sverige.   Digitaliseringen av Sveriges städer kommer även att innebära att vi kommer att vara övervakade  24/7. Det där med privatliv kommer  att tillhöra gårdagen. Den smarta staden är en hållbar stad. Detta innebär att den medborgare som förbrukar för mycket energi eller slösar med vattnet kommer att få sin energianvändning avstängd eller reducerad. Regleringen av vår energiförbrukning sker på distans av de nya smarta hållbara energiföretagen via de smarta elmätare som har installerats.

DET KONTANTLÖSA SAMHÄLLET

Den smarta staden kommer givetvis att vara kontantlös  och istället har vi nu en digital valuta som kontrolleras av de privata bankerna. Andra betalalternativ kommer att vara förbjudna eftersom dessa alternativ inte är hållbara. Betalningen kommer att ske med ett RFID-chipp som är inopererat i handen. Den medborgare som är kinkig får sitt chipp avaktiverat och får klara sig själv.   

REGLERAD ENERGIFÖRBRUKNING

Eftersom den smarta staden är digitaliserad upp över öronen så kommer man att implementera Internet of Things (IoT). IoT innebär att alla dina elektriska prylar är uppkopplade mot internet. Informationen om din användning av dina elektriska prylar kommer att samlas i stora databaser (Big Data). Din användning av dina egna prylar kommer att vara övervakad.  Den smarta staden kommer att ha mikrolägenheter. Anledningen till de små storlekarna är att man måste spara på energi, man måste konsumera så lite som möjligt eftersom jordens resurser inte är oändliga. Köttätande kommer att vara förbjudet eftersom köttätande inte är hållbart. Folk kommer inte längre att bo i hus och villor utanför staden eftersom sådant leverne inte är hållbart enligt Förenta Nationernas Agenda 21. Folket kommer istället att vara hopträngda i städerna i små tätbyggda lägenheter. Kanske Sverige blir som USA där FN vill att 50 % av USA ska bli orörd natur.

Göteborg är inte den enda staten i Sverige som ska bli hållbar. Även städer som Luleå, Gislaved, Kristianstad, Malmö, Nyköping, Växjö har ingått projekt baserat på Agenda 2030 och hållbar utveckling och som även innehåller det som kallas de globala målen.

– Vi ser fram emot att lära oss mer om de globala målen. Nu ska Luleå bli en del av det internationella arbetet med hållbar utveckling, säger Lenita Ericson, kommunalråd i Luleå kommun.

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.
Mer att läsa: 

Förenta Nationernas Agenda 2030 och hållbar utveckling – källan till dagens klimathysteri: 

Jmm: Agenda 2030 och hållbar utvecklng

Västerås blir en smart stad. Läs mer: 

jmm.nu Västerås en smart stad

Myndigheter i Sverige ger klartecken till 5g utan att undersöka riskerna: 

jmm.nu demonstration mot 5g

 

Be the first to comment on "DEN SMARTA STADEN"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.