SMARTA ELMÄTARE

December 2017

 

Smarta elmätare installeras i våra hem. Dokumentären ‘Take back your power’ visar baksidan med smarta elmätare

 

HÖJDA ELRÄKNINGAR

Energiföretagen själva  påstår att smarta mätare kommer att resultera i säkrare energiförbrukning, minskning av växthusgaser, förbättrad luftkvalitet osv. Myndigheter och energibolag säger att smarta mätare kommer att resultera i lägre elräkningar. Men det som har skett är det motsatta. Otaliga människor har fått dubbelt så höga elräkningar även fast deras förbrukning är densamma. Det finns även många fall av smarta mätare som har börjat brinna men som energiföretagen förnekar är fallet.

SMARTA MÄTARE OCH ÖVERVAKNING

Ian Crane menar att ett av syftena med dessa smarta elmätare är att spåra varje steg du tar i ditt eget hem. Varje elektrisk apparat har en specifik kod som gör att energibolaget kan se vilka apparater du använder och hur mycket du använder dem.

I dokumentären sägs det att myndigheter och energibolag kan se hur du använder ditt kylskåp, din tv. Man kan kartlägga dina vanor i hemmet såsom ditt ätande, ditt duschande, sovande, vilket tid du lämnar hemmet, vilket tid du kommer hem, hur ofta du använder mikron, hur ofta du tvättar kläder,  vad du tittar på för program på din tv. I Kalifornien säljer energiföretag kunddata till utomstående aktörer och till myndigheter.

Obama-administrationen gav immunitet till alla stora techbolag i USA som delar sin information till USA:s myndigheter. År 2013 så gav Obama även  immunitet till sektorer inom energi, hälsovård och finanser. Det som vi ser är upptakten till ett lagligt allomfattande övervakningssystem.  Google har dömts för att hackat till sig lösenord från privata nätverk. och för att olagligt tillskansat sig data från användare av Iphone.

SMARTA MÄTARE OCH OHÄLSA

En bekant till regissören Josh Del Sol blev sjuk i samband med installation av en smart elmätare. Det visade sig att hon inte var den enda som hade blivit oförklarligt sjuk efter att smarta mätare hade blivit installerade i sina hem.

En person i dokumentären upplevde sömnproblem och migrän efter att en smart mätare hade blivit installerad i deras hem. När hon klagade på ohälsa pga. mätaren så sade energibolaget att hon hittade på.  Hon återinstallerade en analog mätare men då reagerade energibolaget. Energibolaget sade att hon försökte snylta på energin och till slut så stängde energibolaget av elektriciteten i deras hem.  Hon tog ärendet till domstolen och då fick hon tillbaks strömmen som hade varit borta i sju veckor. Hon mådde bättre med en analog mätare.

SMARTA ELMÄTARE OCH STRÅLNING

Energibolagen säger att de smarta mätarna inte genererar farlig strålning. De säger att strålningen bara är några sekunder per dag. Detta stämmer dock inte eftersom mätarna genererar radiofrekventa fält regelbundet dygnet runt.

Signalstyrkan eller strålningen  hot mätarna mäts i mikrowatt per kvadratcentimeter ( µW/cm2 ). En smart mätare som genererar 0,05  µW/cm2 kan innebära att barn får huvudvärk, får koncentrationssvårigheter. Vid 1.0 µW/cm2 så kan sperman hos män förstöras, man kan få sömnproblem, känna sig irriterad, få andningsproblem. Vid 4.0  µW/cm2 påverkas minne och inlärning. Vid 6.0. µW/cm2 kan dna:n i celler förstöras. Hur kommer det sig att regeringar och energibolag har klarat sig undan en debatt om detta ämne? Det beror på att de har satt nivåerna väldigt höga – vissa länder har upp till 1 000  µW/cm2 som standard, vilket är en katastrofal nivå.

Vad som kan komma att ske är att varje elektronisk apparat i ens hem kommer att ha en antenn i sig. Dessa antenner skickar data dygnet runt till din smarta mätare. Smarta mätare som finns i samma kvarter kommunicerar med varandra och skickar data mellan varandra. En mätare i denna kedja skickar sedan all data vidare till energibolaget. Denna sista huvudmätare kommer att generera mer strålning än de andra.

DET GLOBALA ENERGINÄTVERKET

Det finns en global plan att installera smarta smarta elmätare som är kopplat till ett smart  energinätverk (smart grid). Installationen av mätarna sker samtidigt världen över så att ingen ska hinna protestera. Regeringar och myndigheter har medvetet hållit iden om smarta mätare hemligt.  Debatten kring dessa smarta mätare har varit lika med noll.  I Kanada stiftade man lagar som innebar att  smarta mätare inte behövde  granskas av myndigheter. På så sätt slapp man även debatter om mätarna. Flertalet provinser i Kanada ville inte ha smarta elmätare men den centrala regeringen påtvingade dem dessa mätare.

En person i i dokumentären säger att allt pekar på att den globala eliten även försöker skapa en global kontantlös valuta. Ett sätt de försöker göra detta på är att basera det kontantlösa systemet på koldioxidkrediter.

Just nu spenderas miljarders dollars för att bygga ett globalt centraliserat energinätverk.  Industrier och regeringar påtvingar medborgare dessa smarta elmätare utan att informera medborgarna vad dessa mätare kan innebära. Medborgarna har ofta inget val. Eliten arbetar på att kontrollera varje hem runt hela världen med dessa teknologier och nätverk.

De kommer att kontrollera vårt energianvändande baserat på vårt beteende. De smarta mätarna som installeras i våra hem agerar både som sändare och mottagare. Detta innebär att energibolag kan styra din energiförbrukning på distans. De kan även potentiellt kontrollera varje apparat i ditt hem.

Det finns många alternativa energikällor som har blivit förbjudna och nedstängda av amerikanska staten. Ofta har det skett när företag har sökt patent på sin energiteknologi. USA har skapat en lag som innebär att myndigheter i USA – inklusive Atomic Energy Commission – kan avslå varje patent som de anser vara emot den nationella säkerheten.

PÅTVINGAD EN SMART ELMÄNTARE

I dokumentären får vi även se hur installatörer från energibolagen bokstavligen bryter sig in i folks hem för att installera dessa smarta mätare. En boende lyckades t.o.m. filma när installatören bröt sig in i hans hem.

Dokumentären ger även exempel på hur installatörer av elmätare får hjälp av staden Napervilles  polis att göra intrång i hemmen för att installera smarta mätare. En hemmafru blev även arresterad för att vägrat att få smarta mätare installerade i sina hem.  Borgmästaren i staden menade dock att staden har rätt att bryta sig in i folks hem och installera elmätarna.

Flera fenomen har manifesterat sig tack vare installationen av de smarta elmätarna. En biodlare fick sina bin utrotade, fåglar undviker vissa områden och beter sig ibland förvirrat. Man har pratat om att det finns kopplingar till försämrad spermaproduktion och fertilitetsproblem för kvinnor. Strålningen från mätaren kan tom påverka det ofödda barnet.

När oberoende studier gjorts på mätarna så visar det sig att strålningen förstör celler. När Motorola bad forskare att göra en undersökning gällande smarta mätare och strålning så blev Motorola “besvikna” över resultatet. Det resulterade i att Motorola tog över utredningen och bestämde hur den skulle utföras.

1996 skapades en lag i USA som förbjöd förbud mot antenner i relation till hälsorisker. Telekomindustrin skrev lagförslaget och kongressen godkände den.

Allt är dock inte nattsvart i dokumentären. Flera delstater i USA har förbjudit tvångsinstallation av smarta mätare.

Relaterat:

Smarta elmätare och 5g:

jmm.nu demonstration i Sverige mot 5g

Smarta elmätare och smarta städer:

jmm.nu EU och smarta städer

Är 5g säkert?

jmm.nu info om 5g

 

DONERA VIA SWISH: 076-9387471.

[wpedon id=”30178″]

PRENUMERERA/SUBSCRIBE (GRATIS/FREE)

Foto

By National Institute of Standards and Technology (Smart Meter) [Public domain], via Wikimedia Commons

6 Comments on "SMARTA ELMÄTARE"

  1. Privat – En blind leder en blind och båda faller ner i ett hål. Du är ignorant inför det som händer runt omkring dig.

  2. Anne-lise Kavlie | 2019-02-20 at 9:19 am | Reply

    Takk for informasjonen ,artiklene ! Jeg er og har vrit elkjenslig , siden 1980 .Riktigst at jeg da reagerte på lysstoffrör belysning ,högspentledninge när jag kjörte bil!!!!!

  3. Anne-lise Kavlie | 2018-06-25 at 7:14 am | Reply

    Takk for informasjonen ,artiklene ! Jeg er og har vrit elkjenslig , siden 1980 .Riktigst at jeg da reagerte på lysstoffrör belysning ,högspentledninge när jag kjörte bil!!!!!

  4. Privat – En blind leder en blind och båda faller ner i ett hål. Du är ignorant inför det som händer runt omkring dig.

  5. … Hur mår du egentligen? Finns det någonting positivt i världen – eller är allting värdelöst? Inte många positiva saker du ”skriver” om. Det är i och för sig mest citering du verkar syssla med.

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.