VÄGSLITAGESKATTEN

12/11-2016

Regeringen vill beskatta lastbilar och transport. Argumenten är att beskattningen, bidrar till en grön omställning. Förslaget kallas vägslitageskatt eller kilometerskatt. Regeringen – med Miljöpartiet i spetsen för detta förslag- vill minska körandet på våra vägar. Regeringen vill hellre att transporterna sker via tåg eller båt. De vill även öka kontrollen av lastbilsnäringen. Skatten skulle även tvinga lastbilar att bli mer miljöanpassade. Skatten baseras på hur långt lastbilen åker, dvs. avståndet. Under valrörelsen sade de rödgröna att landsbygden och basnäringen skulle skonas, det verkar som om de inte tänker hålla sitt löfte. De som är bakom detta förslag är Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

 

Referenser

Stoppa kilometerskatten

Centerpartiet: stoppa kilometerskatten

 

 

2 Comments on "VÄGSLITAGESKATTEN"

  1. Kungsholmsgatan 19A | 2016-11-30 at 10:45 pm | Reply

    Nu när du skriver om detta så antar jag självklart att du har en åsikt om vad som är rätt, eftersom att du uppenbarligen yttrar dig om vad som är fel. Vad är lösningen på din text och detta problem?

    • Lösningen är vad som helst förutom att beskatta för att “skona miljön”. Hellre attan kommer med stimulans istället för bestraffning.subventioner t.ex.

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.