avhysas eller inte?

 

Jag såg på Aktuellt häromdagen att Moderaterna i Göteborg vill avhysa EU-migranterna från sina kåkstäder. Motståndare i debatten i Aktuellt var en representant från FI som  inte gillade iden med avhysning  eftersom “det inte löste problemet”. Hon från FI ville ha ett “bättre alternativ” än avhysning.

eu-migranter_avhysas_kåkstäder
 

 

1 Comment

 1. Vi har FI/S/MP i ledningen i Stockholms stad. Därav ser vi mer och mer av tält lite här och där. T.ex på Långholmen i Stockholm står ett tältläger sedan augusti. Politikerna menar att så länge de inte har någon annanstans att bo så får de vara kvar. Man t.o.m ställt en Baja Maja åt dem.
  Det har stoppat avhysningen som var på gång,
  I Sverige måste avhysningar gå genom Kronofogden vilket verkar ta tid. Tiggarna flyttar bara en bit bort och bygger upp en ny kåkstad.

  Efter avhysningen av ett 20-tal tiggare från Olof Palmes gata osv. så har det uppkommit en diskussion hur man kan få till stånd att ordningsvakter kan avhysa tiggare rakt av som ligger lite här och där. Man vill alltså ändra lagen annars komma vi att snabbt få kåksstäder i Sverige.

  Rent kasst kan man väl säga att om vi fortsätter ha tiggare så kommer de att fastna i fattigdom. Just nu är det dock den enda möjligheten för dem till försörjning. Jag tror mer på ideella hjälporganisatoner i landet – hjälp till självhjälp.
  Se länken nedan:
  http://www.varnamonyheter.se/artikel/118423/tv-dina-pengar-kan-aldrig-losa-problemet

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.