SJ ANVÄNDER RFID-CHIPP

rfidchipp_sj sl chippbiljetter tåg tunnelbanan buss_aaron russo alex jones_

April 2018

SJ provar chippimplantat istället för biljetter. SL är också intresserad av att använda chippimplantat istället för biljetter. Slutmålet är att alla resenärer ska ha ett mikrochipp under huden för att kunna åka tåg, buss och tunnelbana istället för passerkort.

SJ OCH RFID-CHIPP ISTÄLLET FÖR BILJETTER

För något år sedan så satte SJ igång att testköra RFID-chipp (Radio Frequency Identification) på deras tågresor. Microchippet skjuts in i handen oftast mellan tummen och pekfingret och ersätter en vanlig tågbiljett.  Chippet är utrustat med ditt  ID-nummer. Tågvärden har en app som skannar av resenärens chipp.  SJ är först i världen med att testa chippbiljetter (varför är jag inte förvånad?).

SJ är redan ett av Sveriges mest digitala bolag vilket bidrog till en kort startsträcka för projektet. Chippbiljetten är ett bra exempel på hur vi gärna testar nya idéer tillsammans med kunderna och driver den digitala utvecklingen framåt, säger Peter Dahlqvist, chef för SJ:s företagsförsäljning.

Även SL är intresserad av att använda chippbiljetter i deras nätverk.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för människor att åka. I vår bransch pratar man mycket om det som ”bring your own ticket” just nu, det vill säga att man inte ska vara beroende av en biljettapparat utställd av SL. Det vore så klart trevligt att kunna gå förbi och blippa med handen, säger Karl Rydahl.

På tal om RFID-chipp och globalisering  så  var SJ inbjudna till globalisternas toppmöte World Government Summit i februari 2018 i Dubai där SJ kunde berätta om deras framgångar med chippade resenärer. Här i Sverige är det det Stockholmsbaserade techföretaget EPI-center som hjälper SJ med chippandet.

SJ chippbiljet_RFID-chipp tåg_SL kollektivtrafik tåg tunnelbana buss_

SJ har provat (RFID) chippbiljetter sedan år 2016. Även SL har visat intresse för att ha mikrochipp istället för biljetter i kollektivtrafiken.  Foto: SJ. 

 

Video nedan: reklam för RFID-chipp. 

 

 

Läs mer:

SJ är stolta att de är först i världen med chippbiljetter. Kanske det är sant det som sägs att Sverige är ett slags experimentland för den Nya Världsordningen:

SJ: “vi är först i världen med rfidchipp istället för biljetter

Newsvoice och Torbjörn Sassersson om SJ och chipp:

Newsvoice om rfid-chipp och SJ.

JMM: Epicenter och mikrochipp:

JMM: epicenter inplanterar RFID-chipp.

Prenumerera på artiklar från jmm.nu/subscribe.

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required


Be the first to comment on "SJ ANVÄNDER RFID-CHIPP"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.