KOMMER SERVICEHUSET FRISTAD ATT BLI FLYKTINGBOENDE?

November 2019

Mikael Wilgert från Swebbtv ställer obekväma frågor till moderaten Ole-Jörgen Persson, som är ordförande för Spånga-Tenska stadsdelsnämnd.  Persson menar att det är Swebbtv som är problemet, inte han. 

Frågorna som Mikael Wilgert ställde gällde  ett stort och relativt nybyggt servicehuset i västra Stockholm (Fristad Servicehus på Carvins väg i Spånga). Stockholms kommun har bestämt att servicehuset ska läggas ned och har börjat tömma lägenheterna. Wilgert pratade med gamlingarna som var väldigt nöjda med att bo i detta servicehus. Enligt Wilgert så verkar det som om Spånga kommun har dragit en vals om att det finns problem med huset som gör att gamlingarna måste flytta.

 Att kasta ut gamlingar för att göra om äldreboendet till migrantboende är en vanlig företeelse från våra politiker. Hans Jensevik menar att orsaken till denna utkastning beror på att kommunen sparar stora pengar med att kasta ut gamlingar och ta in migranter. När man gör om ett äldreboende till migrantboende tjänar man istället pengar på varje migrant eftersom  kommunen får statliga pengar för flyktingarna.

Det var självaste Ole-Jörgen Persson som höll tal för de gamla och sade att de måste ut därifrån. Persson vill dock inte tala om vad som ska hända med servicehuset Fristad efter att kommunen har “åtgärdat problemet”.

 

 

Video ovan: Mikael Wilgert från Swebbtv om servicehuet Fristaden där gamlingar kastas ut på tvivelaktiga grunder. 

 

Be the first to comment on "KOMMER SERVICEHUSET FRISTAD ATT BLI FLYKTINGBOENDE?"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.