SD STOPPAR FÖRSLAG

13/9-2016
Sverigedemokraterna stoppar det diskriminerande lagförslaget från regeringen gällande offentliga upphandlingar.

Den rödgröna regeringen har arbetat på ett förslag gällande offentliga upphandlingar. Dvs. när stater och kommun anlitar företag. Regeringen säger att lagförslaget baseras på ett EU-direktiv. Oppositionen motsäger sig detta lagförslag och nu gör även Sverigedemokraterna detsamma. Vilket kommer att innebära att lagförslaget inte kommer att gå igenom.   

Sjöstedt säger bl.a. att reglerna för kollektivavtalet ENDAST ska gälla svenska företag. Det innebär med andra ord att utstationerade företag (företag från EU-länder) kan komma till Sverige, dumpa lönerna och således stjäla kontrakten från svenska företag som går efter kollektivavtal.  Ha också i åtanke att detta förslag baseras på EU-direktiv. 

Vidare så innebär regeringens förslag myndigheterna kan ställa krav på hur arbetskraften i företaget ska se ut som de anlitar. Den rödgröna  regeringen skriver att “missgynnade personer” ska prioriteras. Lagförslaget pratar även om “yrkesmässig integration”. Med andra ord så vill Socialdemokraterna prioritera företag som har utlandsfödda i sitt företag. 

offentliga upphandlikngar, regeringen, sd, stoppas, EU, kollektivavtal, lönedumpningen

Den rödgröna regeringen vill att svenska företag ska hålla sig till löner efter kollektivavtalen. För utstationerade företag krävs dock inget sådant. 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment on "SD STOPPAR FÖRSLAG"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.