Så snabbar du upp webbläsaren Firefox

Jag satt och slösurfade på Youtube och hittade en video där det står hur man kan snabba upp webbläsaren Mozilla Firefox. Jag såg också ett videoklipp ang. historien bakom Mozilla Firefo. Jag gillar Firefox, jag vet inte om den är bättre än någon annan webbläsare men samtidigt så är det ju skoj med öppen källkod. Google och Microsoft tjänar ändå tillräckligt med pengar.

Jag provade att tillämpa metoderna för att snabba upp Firefox och jag tycker att webbläsaren blev lite snabbare om än ingen sensationell förbättring. Jag har operativsystemet Windows 8.1 och Firefox version 30.0.

PROCEDUR FÖR ATT SNABBA UPP FIREFOX

1. Rensa historiken
a) Hitta menyn “historik” i menyraden på firefox. b) välj “visa all historik”. c) Markera historiken och deleta dem. d) I samma fönster som du är i nu så finns knappen “filhämtningar” i vänstra menyn. Markera alla filhämtningar och deleta dem.

2. Gå sedan till “verktyg” i menyraden och välj sedan “tillägg”. Välj sedan “Insticksmoduler”. Här ska du ta bort de insticksmoduler som du ej behöver. Är du osäker så låt modulerna vara ifred. Är du säker på att du inte använder den specifika insticksmodulen så välj “aktivera aldrig” så försvinner den.

Skulle du behöva uppdatera dina insticksmoduler så kan du göra det här.


En insticksmodul är ett litet program som visar innehåll på internet som Firefox själv inte klarar av att visa. Det handlar oftast om video, ljud, onlinespel och presentationer

Se en dokumentär som handlar om när Mozilla Firefox startades:

3. I samma fönster så hittar du i menyn till vänster fliken “tillägg” (engelska ‘add-on’ eller ‘extensions’). Ett tillägg är helt enkelt ett extraprogram som man kan installera för att förbättra vissa funktioner. Ett populärt add-on är “adblock plus” som gör att du slipper se reklam på webben. Underbart :). Om du vet att det är något tillägg där som du inte behöver så ta bort det. b) Googla sedan på “Fasterfox Lite”. Den version som jag installerade var 3.9.9. Se till att du har den senaste versionen. Detta tillägg ska snabba upp Firefox. Jag laddade även ned SpeedyFox 1.2.75.

4. Öppna en ny flik i firefox. Skriv i adressfältet följande: about:config. Då får du upp ett fönster som varnar dig.Klicka på “Jag lovar, jag ska vara försiktig”. I det nya fönstret så hitta följande rad: network.http.proxy.pipelining;false. Dubbelklicka på den raden så att det står “true”. Hitta sedan följande rad: network.http.pipelining.maxrequests;32.Högerklicka på den raden och välj “modifiera” i fönstret som dyker upp. Ändra värdet från 32 till 60 och klicka på “ok”. Sedan – när du står på samma sida som du är på nu –  högerklickar du och du väljer “ny” och sedan väljer du “heltal”. Skriv”nglayout.initialpaint.delay” och klicka på “ok”. Sedan skriver du “0” när de frågar efter heltalsvärdet.

good luck 🙂

 

 

Be the first to comment on "Så snabbar du upp webbläsaren Firefox"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.