INFÖR SKATT PÅ SOLEL

8/7-2016
Den första juli 2016 så införs skatt på solel på order av regeringen Löfven.

 Regeringen har infört skatt på solel. Skatten är så pass hög att det inte lönar sig att anskaffa solpaneler. Solcellsanläggningar på mer än 255 kilowatt blir skattepliktiga. Per Åsling från Centerpartiet är kritisk:

Stefan Löfven, solel , saktt, medlemskap, sverige, EU, opinion, swexit,

 

Det är häpnadsväckande och obegripligt att regeringen vill införa skatten. Det är en politik som går stick i stäv med det hållbara samhälle som vi vill bygga och det hämmar utvecklingen av förnyelsebar el, säger Per Åsling (C), skatteutskottets ordförande.

Har du paneler på villataket så klarar du dig sannolik av solelskatten. Men för större anläggningar så kommer det att kosta.

 

INTE LÖNT ATT INVESTERA I SOLEL

Familjebostäder i Rinkeby Stockholm har solceller på 4 000 kvadratmeter. Miljöchefen Helena Ulfsparre på Familjebostäder säger att de inte kommer att satsa ytterligare på solcellsanläggningar eftersom det inte kommer att vara lönsamt pga. beskattningen.

–  Vi kan inte satsa mer på solcellsanläggningar eftersom vi inte kommer att kunna få någon lönsamhet i det i och med att skatten införs. Det är sorgligt att vi inte kan sätta upp fler solcellsanläggningar nu när vi ska bygga så mycket nytt. Vi försöker hitta sätt att producera egen el på, men vi har inga lösningar i sikte. Vi får väl fortsätta använda fjärrvärme och värmepumpar, säger miljöchefen Helena Ulfsparre.

Expressen skriver att skärpningen av elskatten görs som en anpassning till EU:s konkurrensregler.

 

Referenser

Expressen: skatt på solel av regeringen Löfven

 

Foto
https://www.flickr.com/photos/socialdemokraternakungalv/

 

Be the first to comment on "INFÖR SKATT PÅ SOLEL"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.