16/04/2024

20 thoughts on “Rapport från anställd på Försäkringskassan

 1. Hur kan man komma i kontakt med handläggaren som skrev artikeln? Jag behöver all hjälp jag kan få

  1. Jag vet inte vad författaten heter.kanske sajten solrosupproret kan guida dig vad gäller fk.författaren vet jag inte hur man får tag i.

 2. oj ! den listan blir lång ! Svarar gärna på allt över telefon !( hur gör vi då )? Men i korrthet : Dåligt bemötande , nonchalans , trots att nya intyg inkom eftersom får man svaret !”Inget nytt har tillkommit i ärendet ” ! Läkarna fattade ingenting när ja vart nekad hela tiden trots nya och förbättrade intyg ! sjukersättnings ärendet tog 11mån innan ja fick avslag , trots att en FMR läkare hade godkänt min Sersättning ! Hade 4 olika handledare i mina ärenden , vilka helt klart pratat ihop sig ! jag var nog besvärlig tyckte dom eftersom ja inte gav upp , men ja hade stort stöd av läkare och psykoterapeft ! När ja sen anlitade advokat augusti -16 , tyckte den att det fanns mycke märkliga saker i mitt ärende och att ja inte kunde förlora i en förvaltningsrätt ! ! Även handledare på AF och arbetsterapeft på AF stöttade mig så att jag orkade med att “slåss ” mot FK men utan advokat kör dom över oss vanliga “svenssons ” ! Och det är ” många ” sjuka som är i den situation som jag befann mig i ! Fusket ska stoppas men vi som behöver hjälp av sjukförsäkringen ska inte hängas ut som fuskare ! Det är jävlit kränkande att bli misstrodd och fattigjord ! Att bli sjuk och inte kunna jobba är ett helvete ,det är inget val man gör utan nåt man drabbas av ! Mycke prat om utanförskap i dagens sverige men politikerna skiter totalt i sjuka , handikappade och fattigpensionärer ! Vi är en belastning som bara kostar och ställs mot den “lönsamma invandringen ” ! Tex : Blåslampan Forsells snack om oss utsatta är ju ren diskriminering av folkgrupp ! Men den rödgröna röran är ju inte mycke bättre ! Stupstocken bort men ättestupan tillbaka ! Tjänstemanna ansvaret tillbaka och ställa dom ansvariga till svars vore en dröm !!

 3. Tack du ! men de är förjävligt man ska behöva vara “frisk”för att orka “slåss ” mot FK för att få vara sjuk !!! Tufft nog att vara sjuk å utsliten och bli fattigjord ! Sverige med snart europas sämsta pensioner och fattigpensionärer som bara blir fler och fler ! Jag förstår inte hur politikerna kan säga att invandringen ska rädda ekonomin !! Men de förstår väl bara dom och Anders Lindberg på aftonblaskan !!

  1. jag undrar om strandhäll verkligen kommer att förbättra försäkringskassans rutiner eller om det bara är tomma ord? kan jag fråga vad som var det värsta som du stötte på när du kämpade mot försäkringskassan? ville de inte godkänna dina läkarintyg eller vad ?

 4. Jag fick igenom minsjukersättning 1/2-17 samtidigt som ja nekades sjukpennig !!! SJUKT ! Att jag fick rätt får jag tacka advokat MAri-Louise Aijkens som jag varmt rekomenderar ! Man är chanslös mot FK utan kunnig hjälp ! Hon är mycket billig för all den hjälp man får ! Ge er aldrig det är vår (svenskar) rätt att få hjälp ekonomiskt av sjukförsäkringen när man inte kan arbeta på grund av sjukdom !!! Det är inte bara invandrarna som har rätt till hjälp !!!

 5. Varför har inte detta kommit ut i media ??? Har varit sjukskriven 100% i 1 1/2 år ! sökte sjukersättning juni 2015 , fick avslag maj 2016 “11 mån ” tog det !!!! Är sjukskriven hela 2016 men inte fått nån ersättning sen 21 dec 2015 !!! Har intyg från 3 överläkare ” ryggspecialister ” 2 ortopeder ! 1 psykolog och den sjukskrivande läkaren ! arbetsterapeft på AF att jag helt oförmågen att arbeta ! ” har jobbat i 43år och bidragit tii välfärden !!!! JOBBA 100% säger FK !!! SÅ JÄVLA SJUKT !!! Återinför ättestupan för gamla och sjuka så slipper vi svälta ihjäl !!!! Vart är sverige på väg ??????

  1. Systemet är väldigt cyniskt. Kanske är ett återinförande av tjänstemannaansvaret en lösning ? Annars tror jag att det är en bra idé att fortsätta att exponera försäkringskassans metoder.

 6. Fan vad starkt gjort av dig att avslöja detta bedrägeri mot folket. Du kan gå med huvudet högt och ej skämmas för du har iaf berättat hur läget är.

 7. Hatten av för dig som kommer ut med detta puss o kramar oxå, min fru har fibromyalgi o de har hon haft sen 15 år tillbaka o hon är bara 35 år gammal.Vi har gjort alla undersökningar läkarkoller allt allt som verkligen går att göra även FK:s egna läkare har sagt att min fru inte kan jobba mer än 50% obs varit även på alla smärtkliniker som finns samma svar av alla läkare ändå så beviljar dom inte min fru sjukpenning mvh Sören

 8. Läs gärna mitt inlägg om kontraproduktion, handlar om vård/försäkringskassan. Som SSK betvivlar jag inte detta inlägg för en sekund.

 9. Respekt för det mod och civilkurage som detta agerande kräver! Särskilt då du arbetat så länge inom Försäkringskassan. Det här är även min uppfattning, att det med Moderaternas (alliansens) förändringar blev korrupt och tydligt utstuderat. Man märkte hur man som sjuk tolkades på sämsta möjliga vis av de som skulle göra besluten och man kunde få berättigat stöd först inom domstol.

  Jag har två tips utifrån min erfarenhet: Träffa inte en läkare som försäkringskassan skickar dig till och fortsätt överklaga! Läkaren jag träffade var den värsta jag någonsin mött, som tydligt förminskade mina smärtor och försökte göra det hela till nåt psykiskt fel.

  Och läkarvärlden behöver också bli väldigt mycket bättre i att hjälpa och diagnostisera dem med långvariga eller kroniska smärtor! Tyvärr är detta också en stor brist som Försäkringskassan gärna utnyttjar.

  Genom att Försäkringskassan är tung att kämpa mot och alldeles för ofta oflexibel i sitt tänk så kan människor ofta inte försöka sitt bästa utan att riskera råka illa ut om de har en bra period. Det blir ett moment 22 om att man är för sjuk för att kunna arbeta men för frisk för att få hjälp.

  Jag vet inte om det faktiskt berodde på någon förändring men när Socialdemokraterna blev valda så fick jag några månader senare äntligen gehör för min situation och den kamp som jag länge tidigare hade haft med Försäkringskassan förenklades tydligt. Jag har numera tillfälligt stöd på 75 % och utrymme att försöka må bättre och eventuellt lyckas öka min förmåga i framtiden. Smärtorna är numera mer hanterbara och stressen har minskat ordentligt.

  Det du gör är viktigt.

 10. Samhället HAR sagt upp kontraktet med medborgarna!
  Det är nu ett sakligt faktum!!!

  Löneavdrag och tillsägelse är inte ett valbart alternativ enligt Svensk lagstiftning för GROV URKUNDSFÖRFALSKNING!

  >:o

 11. Att våga offentligt tala om alla missförhållande innom försäkringskassan NN gjort. Det kallar jag – sivilkurage. Det borde finnas fler som du.

 12. vart själv utförsäkrad i över 3 år när jag vart sjukskriven efter nästan ha jobbat 40 år i vården.har nu pension som tur är annars hade man väl fått tigga på gatan. Något annat gatujobb är man för gammal och sjuk för.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.