16/04/2024

4 thoughts on “RÄDDA DYGNSPASSEN (EU, Kommunal och SKR)

  1. Hoppas att ni inte kommer att lyckas eftersom det är de assistenter som ‘rider på kollegornas ryggar’ som gillar sådana pass. Det är de som har det riktigt skönt och lugnt på jobbet, som lämnar sina uppgifter till kollegor, trakasserar och diskriminerar, gör problem för andra och tvingas aldrig sluta eftersom de tillhör ledningens eller anhörigas vänkrets. Det är de som samlar miljoner utan att ens märka att de har något jobb.

  2. Ang att man får sparken (vilket jag skrev i min första kommentar) då förlorar man referenser också – fast inom assistans så ser fet ut att ledarna verkligen ser till att aldrig ställa upp som bra referenser (finns flera anledningar, jag skulle förbjuda referenstagning..)
    Ang larm (som jag nämnde..) – det handlar om brukarnas larm, assistenter som somnar ordentligt missar ofta när brukaren trycker på larm.. Och de flesta har svårt att somna om när de väl vaknar för att hjälpa brukaren..

  3. Problemet är att många tror att alla som jobbar jour får vila ordentligt under jourtimmarna, vilket är sällan fallet. Efter ett långt pass, när det fattas personal, så skickas man till nästa brukare eller fortsätter hos samma (man får aldrig säga att man är trött!) osv. Det händer ofta att de som alltid ställer upp inte ens får 3 hela dagar ledigt under en månad och under sommaren så lyckas man inte ha en enda hela vecka ledigt. Det händer även att arbetsledarna kräver att assistenter ska avsäga sig sina semestrar – alltså acceptera att aldrig ha semester. Blir man sjuk (en enda gång! när man jobbat mkt övertid under en längre period) så får man sparken om man sjukar sig, där arbetsgivarna ljuger om anledningar för varför de sparkar personalen. Många får inte heller kräva att få betalt när sömnen avbryts – det kan vara akut hälsotillstånd hos brukaren, att brukaren måste gå på toa osv, eller att brukaren bara vill prata… Och de flesta sover inte alls lika bra på jobbet så som de sover hemma, man försöker ibland vara ‘halvvaken’ för att inte missa larmet, många har svårt att somna direkt – och då ibland flera gånger under jouren, det hände många gånger att de som somnade ordentligt missade larm osv
    Jour timmarna finns för brukaren och inte i första hand till assistenten och då ska man inte räkna med att assistenten säkert är utvilad efter jourpasset.
    Grattis om det fungerar perfekt hos er!

  4. Jag hoppas nu att Dygnspass men bli kvar men om kommunal vägrar så hoppas jag innerligt att alla som är emot lämnar kommunal facket i protest

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.