PSYKOFARMAKA OCH VÅLD

15/12 2015

Folk som inte haft en våldsam bakgrund begår plötsligt våldsdåd eller begår självmord. Den gemensamma nämnaren i många fall är psykofarmaka. 

Ganska nyligen så har två mordrättegångar figurerat i media som har att göra med att gärningsmännen hade fått psykvård och efteråt begått mord. Det ena fallet är 19-åringen i Upplands Väsby som våldtog och mördade Ida Johansson i joggingspåret.
Det andra fallet är den 39-åriga mannen från Onsala som mördade sin barndomsvän och knivhögg två grannar. 39-åringen hade mått psykiskt dåligt en längre tid och led av vanföreställningar och kände sig förföljd. Han hade även vårdats på sjukhus (psykiatrisk behandling) och skrevs ut några dagar före dådet.
 
Den gemensamma nämnaren är att de hade fått psykvård innan våldshandlingen.

Det har hänt i många många fall att en person som inte haft någon våldshistoria plötsligt har gått bärsärk och mördat. Den gemensamma nämnaren för denna bärsärk i många fall är just att de har börjat med psykofarmaka. Psykofarmakan som triggar igång våldsdåden.

Nedanstående video berättar om en fader som mördade sin egen son efter att han börjat med den psykiatriska medicinen Paxil.

 

 

Referenser

Expressen Morden i Onsala

Mord Ida Johansson

Foto Wikipedia

Foto

Foto Pixabay

Be the first to comment on "PSYKOFARMAKA OCH VÅLD"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.