PROTESTER MOT NATO

jemen krig_usa_saudi arabien

Juni 2018

PRENUMERERA/SUBSCRIBE


 

År 2012 så hade Nato ett möte i Chicago. Olika fredsgrupper passade på att demonstrera mot krigsmaskinen Nato.

Videon nedan är från denna demonstration. Videon börjar med en låt vars text lyder:

“The USA will swagger on, such wealth and power, will call the third world home. The gears of war, are cooperated owned, imperial death machines, that run on the blood of the poor”.

NATOS KRIGANDE

Demonstrant #1

-Nato skapades för tjugo år sedan med syftet att stå upp mot sovjet. Sovjet har försvunnit men Nato krigar fortfarande över hela världen.

Amerikansk militär veteran:

– I våra  ögon så är Nato en förlängning av de multinationella företagen. Allting handlar om kapitalism. Nato är G8.s förlängda arm.

nato_krig_usa_sverige_aurora 17_medlemskap nato_moderaterna

VÄRLDSBANKEN OCH INTERNATIONELLA VALUTAFONDEN

Vince Emanuele – Marine Corps veteran:

“Vi visar sambandet mellan den ekonomiska makten och den militära makten. Vi visar sammanhangen mellan Världsbanken, Internationella Valutafonden och deras förgreningar i Nato och USA”.

“Över hela världen så tvingas länder att ta till tvångsbesparingar. Vi anser att det är utarbetat att det ska bli så. Det är meningen att systemet ska misslyckas. De vill undvika att beskatta mega-företagen,  de rikaste och de finansiella institutionerna. De behöver 800 miljarder dollar per år till sin krigsbudget.  Man skär ned på vår välfärd, våra sociala program. Man skyller på lärarna, på facken, på minoriteter och så vidare. Det är dessa grupper som drabbas av nedskärningarna. Samtidigt spenderar vi miljarder dollar på krig i Irak och Afghanistan”.

Veteraner från Irak och Afghanistan deltog i protesterna i Chicago. de kastade bort de medaljer de har fått för sina krigsinsatser. nato wars_usa wars_

 NATO KRIGAR I FATTIGA LÄNDER

Det som Nato gör är att använda avancerad militär kraft från västvärlden mot fattiga människor i tredje världen. Nato säger att deras militära insatser baseras på “humanitära orsaker”.

Länder där Nato har krigat:

  • Bosnien och Hercegovina
  • Kosovo
  • Afghanistan
  • Pakistan
  • Irak
  • Somalia
  • Libyen
  • Syrien

I nuet så håller Nato på att rusta upp i sina allierade europeiska länder. Nato/USA vill även ha med Sverige och Skandinavien i upprustningen. Peter Hultqvist hjälper gärna till.

https://www.thenation.com/article/the-united-states-and-nato-are-preparing-for-a-major-war-with-russia/

 

Be the first to comment on "PROTESTER MOT NATO"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.