PETRODOLLAR WARS

11/9-2016

KRIG FÖR DOLLARN.  USA:s och Natos krig i Mellanöstern beror bl.a. på att USA vill behålla sin dollars dominans som valuta vid oljehandel, även kallad petrodollar.  USA startar krig eller inför sanktioner mot alla länder som inte ställer upp på att ha dollarn som oljevaluta. För att få omvärlden med sig mot en nation så använder den amerikanska regeringen mainstream media som hjälper till att piska upp stämningen mot det land som USA siktar in sig på.

PRIVATA BANKER STYR USA

De som styr i USA – de rika finansfamiljerna – är de som kontrollerar den amerikanska valutan genom att de trycker upp den och sätter nationer i skuld (genom att skapa pengar ur tomma intet). Dessa personer kontrollerar Federal Reserve Bank. Skulle dollarn sluta användas som oljevaluta så har den ingenting som backar upp dollarns värde. Dollarn skulle vara död som valuta. Därför använder dessa dollarbaroner den amerikanska krigsmakten för att bestraffa alla länder som inte vill handla olja med dollarn.

1945 så etablerades den amerikanska dollarn som planetens reservvaluta. Vilket innebar att dollarn användes som internationell handelsvaluta. Något som gav dollarn ett högt värde.  Villkoret var att det privatägda Federal Reserve System (USA:s centralbank) inte skulle skapa mer pengar än vad de hade guld som backade upp dessa pengar. USA hade lovat att man skulle kunna växla in amerikanska dollar och få samma värde i guld.  De andra länderna som gått med på att ha dollarn som internationell handelsvaluta började dock ana ugglor i mossen och ifrågasatte om USA inte skapade mer pengar än de hade täckning för. Ländernas misstänksamhet gjorde att dollarns värde rasade. Men eftersom USA inte hade tillräckligt med guld för att göra detta så beslöt Richard Nixon 1971 att USA inte längre skulle tillhöra Bretton Woods systemet. I och med detta så hade USA inte längre guld som backade upp dollarns värde.

Mycket av informationen i denna artikel kommer från denna video som är gjord av sajten StormCloudsGathering.

PETRODOLLARN SKAPAS

1973 så fick Nixon  med Saudiarabien att endast använda dollar som betalningsmedel vid oljeköp. Samma erbjudande gavs till världens ledande oljenationer och 1975 så hade alla medlemsländer i OPEC gått med på att ha dollarn som oljevaluta. Detta gav återigen dollarn värde och så föddes petrodollarn.

IRAK
År 2000 så började Irak att sälja sin olja uteslutande i euro. Detta var en direkt attack mot dollarn och USA:s finansiella dominans. Det skulle inte tolereras. Som gensvar så började USA, med hjälp av mainstream media, att bygga upp en massiv propagandakampanj. Man påstod att Irak hade massförstörelsevapen och att de tänkte använda dessa. År 2003 så invaderades Irak. Och när USA fick kontrollen över Irak så skiftade oljehandelns tillbaks till dollar. Nato hjälpte givetvis till att bomba Irak tillbaks till stenåldern. Efteråt har det visat sig att Saddam Hussein inte hade några massförstörelsevapen. Hela USA:s Irak-operation var bluff från början till slut. De hade t.o.m. mage att kalla sin operation för “Free Iraq”. Hundratusentals människor har dött, torterats och fängslats. För att inte tala om alla flyktingströmmar som USA:s krig skapade.

LIBYEN
Gaddafi arbetade på att skapa en afrikansk valuta som hette Gold dinar.  Syftet var att sluta använda dollarn och istället använda Gold dinar vid oljehandel i Afrika och Mellanöstern. Detta var givetvis ett direkt hot mot USA så USA skickade dit CIA som skapade ett “rebelluppror” ( = CIA:s specialitet).  Sedan när Gaddafi slog tillbaka mot  rebellerna så var media framme och berättade vilken ond skurk som Gaddafi var och att han dödade sina egna.  Nu hade USA ett motiv att bomba sönder Libyen. Nato hjälpte så gärna till. Även Hillary Clinton sägs ha varit en person som arbetade hårt för att USA skulle bomba Libyen sönder och samman. Före invasionen så hade Libyen en Centralbank som var oberoende av väst. De s.k. rebellerna satte genast upp en centralbank så fort Gaddafi var ur vägen och vips så var dollarn säkrad som oljevaluta igen. 

PERSONERNA BAKOM KRIGEN

De grupper och personer som kontrollerar USA förstår att om ett fåtal länder börjar sälja sin olja i en annan valuta än dollarn så kommer andra länder att följa efter. Och detta vore slutet för dollarn. Det finns nämligen inget annat än olja som håller uppe värdet för dollarn. Dessa personer har bestämt sig för att använda USA:s militär fär att krossa varje motstånd. Ryssland och Kina säger att de inte kommer att tolerera att Syrien och Iran anfalls eftersom de är allierade. Dessa två länder inser att om Iran faller så kommer även Ryssland och Kina att bli tvungna att ha dollarn som oljevaluta. Deras enda alternativ är i såfall krig om de vill undvika detta. Trots detta så är USA väldigt aggressiva mot Ryssland och Kina.

Vem var det som ledde in oss på denna farliga väg? Beslutet om att invadera Libyen, Syrien och Iran togs för länge sedan. Man måste ställa sig fråga Cui Bono? Vem tjänar på detta? Svaret är att de som vinner på detta är de som har makten att trycka dollars ur tomma intet. De har mest att förlora om dollarn faller. Det är Federal Reserve Bank som har makten att trycka upp dollarn.   Federal Reserve Bank är en privat företeelse som ägs av de mäktigaste bankerna i världen. De person  som kontrollerar Federal Reserve Bank är de som drar i trådarna. Dessa personer är villiga att starta ett tredje världskrig för att behålla kontrollen över den globala finansiella systemet.

För att avlägsna makten från den finansiella eliten så kommer det att krävas inget mindre än en revolution. Regeringen kommer inte att rädda oss, den är infiltrerad och korrupt.  

 

 Referenser

Jinge: USA och kriget för petrodollarn

Antropocene

Be the first to comment on "PETRODOLLAR WARS"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.