RICHARD BERGSTRÖM VILL HA OBLIGATORISK VACCINERING MOT COVID-19

richard bergström_vaccinering_covid-19_corona_obligatorisk

September 2020

Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström säger nu att obligatisk vaccinering mot Covid-19 kan bli verklighet. 

Utklippt från hbl: 

Covidvaccin kan bli obligatoriskt vid resor

Ett framtida vaccin mot covid-19 kan bli obligatoriskt för att få resa in i vissa länder. Frågan är just nu högt på dagordningen bland världens beslutfattare.

– Vill man göra vissa saker kan man behöva vaccinera sig även om man inte tänkt det, säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.

För vissa är vaccinering en självklarhet, andra oroar sig över eventuella biverkningar. Men i diskussionerna förbises ofta en viktig dimension: Beroende på livsomständigheter kan vissa behöva vaccinera sig oavsett, enligt Richard Bergström.

– Utöver det som myndigheter rekommenderar – och vad medborgarna själva vill – så kommer vi behöva ta hänsyn till vilka krav som ställs av andra länder och på vissa platser. Det här är något som diskuteras överallt just nu; inom EU, Världshälsoorganisationen och bland kollegor i sektorn, säger han.

I sitt jobb som Sveriges vaccinsamordnare, stationerad i schweiziska Genève, hör Bergström allt fler röster höjas för framtida vaccinationskrav inom olika sektorer.

– Om man vill göra vissa saker kan man komma att behöva vaccinera sig. Gällande resande så uttrycker flera länder redan krav på vaccinering och någon form av intyg för inresa. USA, Japan… flera länder har redan bestämt eller överväger det här, säger han.

Och det är inte bara inom resenäringen som krav på vaccination kan bli verklighet. Enligt Richard Bergström diskuteras det även kring huruvida vaccinationsintyg kan komma att krävas vid lärosäten och arbetsplatser runt om i världen.

– För universitet med många internationella studenter är det en överlevnadsfråga att kunna återuppta sin verksamhet. Det kan handla om USA, Storbritannien, Singapore och andra platser dit många reser för att plugga. Jag har redan hört om universitet som kommer att kräva att både personal och studenter vaccineras för att skapa ett säkert campus.

I många länder kan arbetsplatser där mycket folk vistas, så som sjukhus, fängelser och äldreboenden, även komma att ställa krav på vaccination för att få anställning, enligt Bergström.

Men hur ska det egentligen fungera? Just nu pågår ett omfattande arbete för att ta fram en plan kring de tekniska detaljerna.

– Det finns projekt hos WHO som tittar på olika tekniker och standarder för exempelvis ett digitalt gult vaccinationspass. Många jobbar med infrastrukturen kring det här; vad som kommer att behövas, vilka som kommer att behöva och efterfråga dem. 

 

 

 

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.2 Comments on "RICHARD BERGSTRÖM VILL HA OBLIGATORISK VACCINERING MOT COVID-19"

 1. Hoppas du ( Bergström ) tar ansvar för alla biverkningsrapporter som ökar för varje vecka som nu är över 50000 st, där Sverige släpar efter nått enormt med handläggningen av dessa, endast 12% har handläggs, allt för att mörka/ljuga för folket om detta vidriga bedrägeri/experiment med dessa nödgodkända injektioner!
  #kavlaner
  #justsayno
  #donttakeit
  #dontbeapartoftheexperiment

  #fridlysbarnen

 2. Bergström har tappat konceptet. Han kan inte den svenska grundlagen som förbjuder det offentligas intrång i medborgarnas kroppar om det inte sker utifrån informerat samtycke. Detta gäller även enligt patientlagen, patientsäkerhetslagen samt hälso- och sjukvårdslagen, och inte bara det, utan det gäller även utifrån av Sverige ratificerade internationella konventioner inklusive Genèvekonventionen, Romstadgan och Helsingforsdeklarationen. Mr Bergström får givetvis tycka vad han vill, men han har uppenbarligen inte förstått vad staten, regionerna och kommunerna har att rätta sig efter.

  Man kan verkligen undra hur mycket han får betalt för att uttrycka sådana åsikter. Har han månde fått ett hemligt fett bankkonto i någon Schweizisk bank. Kan det vara så att han tillhör den gruppering som vill avliva så m¨ånga som möjligt för att kunna uppnå en världsregering som utgår ifrån tesen “a new world order”? Mr Bergström bör givetvis granskas närmare.

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.