RICHARD BERGSTRÖM VILL HA OBLIGATORISK VACCINERING MOT COVID-19

richard bergström_vaccinering_covid-19_corona_obligatorisk

September 2020

Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström säger nu att obligatisk vaccinering mot Covid-19 kan bli verklighet. Detta är enligt min mening något som inte får bli aktuellt – vi får inte låta staten bestämma över våra kroppar. 

Utklippt från hbl: 

Covidvaccin kan bli obligatoriskt vid resor

Ett framtida vaccin mot covid-19 kan bli obligatoriskt för att få resa in i vissa länder. Frågan är just nu högt på dagordningen bland världens beslutfattare.

– Vill man göra vissa saker kan man behöva vaccinera sig även om man inte tänkt det, säger Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.

För vissa är vaccinering en självklarhet, andra oroar sig över eventuella biverkningar. Men i diskussionerna förbises ofta en viktig dimension: Beroende på livsomständigheter kan vissa behöva vaccinera sig oavsett, enligt Richard Bergström.

– Utöver det som myndigheter rekommenderar – och vad medborgarna själva vill – så kommer vi behöva ta hänsyn till vilka krav som ställs av andra länder och på vissa platser. Det här är något som diskuteras överallt just nu; inom EU, Världshälsoorganisationen och bland kollegor i sektorn, säger han.

I sitt jobb som Sveriges vaccinsamordnare, stationerad i schweiziska Genève, hör Bergström allt fler röster höjas för framtida vaccinationskrav inom olika sektorer.

– Om man vill göra vissa saker kan man komma att behöva vaccinera sig. Gällande resande så uttrycker flera länder redan krav på vaccinering och någon form av intyg för inresa. USA, Japan… flera länder har redan bestämt eller överväger det här, säger han.

Och det är inte bara inom resenäringen som krav på vaccination kan bli verklighet. Enligt Richard Bergström diskuteras det även kring huruvida vaccinationsintyg kan komma att krävas vid lärosäten och arbetsplatser runt om i världen.

– För universitet med många internationella studenter är det en överlevnadsfråga att kunna återuppta sin verksamhet. Det kan handla om USA, Storbritannien, Singapore och andra platser dit många reser för att plugga. Jag har redan hört om universitet som kommer att kräva att både personal och studenter vaccineras för att skapa ett säkert campus.

I många länder kan arbetsplatser där mycket folk vistas, så som sjukhus, fängelser och äldreboenden, även komma att ställa krav på vaccination för att få anställning, enligt Bergström.

Men hur ska det egentligen fungera? Just nu pågår ett omfattande arbete för att ta fram en plan kring de tekniska detaljerna.

– Det finns projekt hos WHO som tittar på olika tekniker och standarder för exempelvis ett digitalt gult vaccinationspass. Många jobbar med infrastrukturen kring det här; vad som kommer att behövas, vilka som kommer att behöva och efterfråga dem. 

 

MIN KOMMENTAR

Obligatorisk vaccinering är något som inte får ske. Om vi ger staten rätt att bestämma över våra kroppar, oavsett orsak, är det slut på vår personliga frihet. Som lök på laxen är vaccin oftast ett stort experiment vilket vi kunde se vid svininfluensan år 2009 där några fick narkolepsi. Som grädde på moset så är de kommande vaccinen mot Covid-19 ett hastjobb när framställning av vaccin ofta kan ta fem år eller mer. Är det verkligen ett vaccin att lita på? Ännu värre är det nya vaccinet som ska programmera om ditt DNA.

LÅT INTE GLOBALISTERNA FÅ IGENOM SIN VILJA MED GLOBAL MASSVACCINERING!

 

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.