KRIGET I LIBYEN

14/6 – 2016

LORD OF WAR. 2011 så gick USA och Nato till attack mot Libyen. Förevändningen för attacken var att Khadaffi höll på med folkmord gentemot sitt eget folk.  President Barack Obama struntade också i USA:s War Powers Act som säger att en president måste få ok av amerikanska kongressen inom 60 dagar efter krigsutbrottet att fortsätta kriget-

USA FRUKTADE GOLD DINAR

En av orsakerna till att USA och Nato anföll Libyen kan ha varit att Khadaffi höll på att utveckla en afrikansk valuta (Gold dinar). Denna valuta skulle användas i oljeköp i arabvärlden och skulle i så fall vara ett stort hot mot amerikanska petrodollarn. Andra orsaker till kriget mot Khadaffi kan har varit att Libyens centralbank var helstatligt ägd och inte under kontroll av Rothschild eller någon annan oligark.  Libyen ska ha haft 144 ton guld. Vi får väl anta att detta guld nu ”kontrolleras” av USA.

nato_war_sverige_medlemskap_krig_peter hultqvist_värdlandsavtalet_
Nato hade inga problem med att bistå i Obamas olagliga krig mot Libyen. 30 000 människor dog i kriget och Nato sade efteråt att deras insats i kriget hade varit ”deras mest framgångsrika operation någonsin”. I nuläget så är Libyen ett land i kaos.

FN:s säkerhetsråd  auktoriserade kriget mot Libyen helt utan laglig grund.

Det spekuleras också i att USA sände in CIA i Libyen för att starta ett uppror mot Khadaffi (att starta uppror för att störta en regim är en vanlig CIA-metod). Sedan när Khadaffi slog tillbaks på upproret så skyllde Washington på att ”Khadaffi sysslade med folkmord” och nu kunde Nato gå in och bomba sönder Libyen.

 

 

KRIGSMAKTEN SVERIGE

Sverige var också med och krigade i Libyen. Svenska JAS-plan fick uppdraget att söka upp mål åt Natos bombplan.

Referenser

Anders Leander: Guld orsaken till Natos krig i Libyen

Snorre Lindqvist: USA:s olagliga krig i Libyen

Global Research: USA and Natos illegel war on Libya

The Guardian: Obamas illegal war in Libya

 Foto
by Artem Karimov. [Public domain], via Wikimedia Commons

1 Comment

  1. Exakt
    USA FRUKTADE GOLD DINAR

    https://www.flashback.org/t1776486

    LIBYEN:

    Att genomskåda Libyenkonflikten är nästan avgörande för att förstå vår korrumperade massmedia, kontrollerade politiker och bakomliggande ekonomiska- och maktintressen för alla onödiga krig under 1900-talet. Jag ber er hålla ett öppet sinne och ha överseende att det faktiskt, trots allt vad vi lärt oss, kan existera en organiserad sammansvärjning som korrumperar vårt samhälle mot folkets och mänsklighetens bästa. Ordet ”konspirationsteori” hör inte hemma här, men jag kan mycket väl ha fel och är alltid öppen för alla motsägande sakliga bevis. Men erkänn att denna beskrivning låter tio gånger mer logisk än den media vill förmedla? Har ni tidsbrist så avvakta med källorna och läs mina sammanfattningar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.