NYVAL I ÖSTERRIKE

1/7-2016
I maj 2016 var det val i Österrike. Striden stod mellan Miljöpartiets Van Der Bellen och det högerinriktade Österrikes frihetligas parti med Norbert Hofer i spetsen.  Vinnare blev Van Der Bellen med en knapp marginal. Omröstningen har dock visat sig ha så många brister att den nu kommer att göras om  i höst.

SKRÄMSELPROPAGANDA FRÅN EU

Före det första valet som gjordes i maj 2016 så visade EU upp sitt odemokratiska nylle och Europa Parlamentets President Martin Schulz “varnade” Österrikarna vad som skulle ske om de röstade på Norbert Hofer.

REFORMERING AV EU ELLER OMRÖSTNING

Norbert Hofer själv har sagt att EU måste reformeras och sluta bli centraliserat. Om detta inte görs så insisterade han på en omröstning om Österrikes medlemskap i EU. Han säger:

“Grundarna av EU ville att vi skulle ha en ekonomiskt samarbete i syfte att bl.a. minska risken för krig. Detta fungerade bra ända tills EU blev en politisk union. Om EU fortsätter sin centralisering av makt istället för att återgå till EU:s grundläggande värderingar så måste vi helt enkelt fråga Österrikarna om de vill vara kvar i EU.”

Precis som i andra EU-länder så har Österrikarna inte varit speciellt glada över den våg av flyktingar som har kommit till Österrike tack vare deras medlemskap i EU.

Ekots Daniel Alling säger:

” Det skulle vara en stor förändring för hela Europa om högerpopulistiska FPÖ:s kandidat Norbert Hofer vann i nyvalet. Något som skulle ha stor inverkan på debatten kring EU.”

Referenser

rt: Österrike omval 2016

Sveriges Radio: omval i Österrike

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.