NU RIVS EU-MIGRANTERNAS KÅKSTAD

29/10 – 2015
EU-migranterna har ockuperat ett industriområde i centrala Malmö sedan ett år tillbaks i tiden. Nu har Miljönämnden beslutat att kåkstaden  Sorgenfri ska r
ivas.

Det bor ett hundratals EU-migranter i lägret i Malmö centrum och området har klassats som en sanitär olägenhet och även som en risk eftersom romerna eldar bredvid gasoltuber. Ockupationen från romernas sida var givetvis olaglig. Romerna har bott där i cirka ett år. Miljönämnden i Lund har  nu beslutat att romernas kåkstad i centrala Malmö ska rivas. Det har varit många turer fram och tillbaks om varför romernas kåkstad inte kan rivas men nu har äntligen beslutet tagits.

 KÅKSTAD MALMÖ UTRYMD  1:A NOVEMBER

 Miljönämnden har beslutat att lägret ska vara tömt till den 1:a november annars så kommer polisen i Malmö att kliva in och hantera eventuella oegentligheter. Rivningen av lägret kommer att ske även om ärendet överklagas. Carina Nilsson  ordförande för Miljönämnden i Lund var hjältinnan som tog beslutet om kåkstadens rivning. Kommunalrådet Carina Nilsson (S) säger att om det väser fram nya romska bosättningar så kommer dessa att omedelbart rivas.

Elisabeth Hellman Vänsterpartiet protesterade mot Miljönämndens beslut.

 

Miljönämnden i Lund: hjältarnas hemsida

Sveriges Radio: kåkstaden i Malmö rivs

 

Be the first to comment on "NU RIVS EU-MIGRANTERNAS KÅKSTAD"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.