NAYIRAH’S BEKÄNNELSE

Maj 2017

Den 10 oktober 1990 så höll den 15-åriga Nayirah al-Sabab ett tal på Congressional Human Rights Cacus. Talet handlade om de övergrepp som irakiska soldater gjorde i Kuwait i början på 90-talet.  Efteråt har det visat sig att hennes tal var fejkat. Det falska vittnesmålet var ämnat för George Bush att få amerikanarna på sin sida för att starta Gulfkriget.

Översatt tal från videon:

Rep. John Porter:

Vårat sista vitten använder ett påhittat namn och vi ber våra vänner inom media att respektera hennes anonymitet.

Nayirah:

Kära medlemmar av kommittén. Mitt namn är Nayirah och jag kommer precis från Kuwait. Jag och min mor var där för att ha en ledig stund. Min äldre syster har fått barn och vi ville tillbringa tid med henne. Jag är glad att mina klasskompisar inte hade samma sommarlov som jag har fått uppleva. Jag önskar ibland att jag var vuxen eller att jag kunde bli vuxen snabbt. Det som har hänt barnen i Kuwait och mitt land kommer alltid att påverka mig. Det har förändrat livet för alla som bor i Kuwait –  gamla som unga; Vi är inga barn längre. Min syster åkte genom öknen för att söka trygghet. Det finns ingen mjölk för bebisar i Kuwait längre. Min syster lyckades med nöd och näppe ta sig till ur landet. Jag stannade kvar i Kuwait eftersom jag ville göra något för mitt land.

Den andra veckan efter att Kuwait hade blivit invaderat av Irak så arbetade jag som frivillig på Al Adan sjukhuset tillsammans med 12 andra kvinnor. När jag jobbade på detta sjukhus så kom Irakiska soldater med sina vapen dragna till sjukhuset. De tog bebisarna ur kuvöserna och lämnade bebisarna att dö på sjukhusgolvet. Efter att jag slutat på sjukhuset så distribuerade jag och några vänner flyers där vi fördömde den Irakiska invasionen. Till slut blev vi varnade att vi kunde bli dödade om de Irakiska soldaterna såg oss. Irakierna har förstört allting i Kuwait: de har plundrat affärerna på mat och mediciner, de har genomsökt hus och torterat mina grannar och vänner. Jag kan knappt prata med en av mina vänner längre eftersom Irakierna har torterat honom. Irakierna var nära att dränka honom i en swimmingpool. Irakierna drog ut hans fingernaglar och gav honom elchocker. Han hade tur som överlevde.

Om en Irakisk soldat hittas död så bränner den Irakiska militären ned husen i närmaste omgivningen. De släpper inte heller inte brandkåren tills allt har brunnit ned. Vi var tvungna att lämna Kuwait eftersom vi blev beskjutna av Irakierna. Jag är glad att jag är 15 år och gammal nog att komma ihåg hur Kuwait var före Saddam Husseins invasion. Tack ska ni ha.

John Porter:

Vi har hört många hearings om kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Men vi har aldrig hört något så inhumant, så brutalt och så sadistiskt som detta. Jag har svårt att tro att de civiliserade länder som finns idag inte vill göra något åt det som vi har hört och för att se till att denna person försvinner från jordens yta. Alla vittnesmål som idag har berättat om de Irakiska soldaternas metoder under Saddam Hussein har varit till stor hjälp för oss alla. Vi måste gå samman och göra det som måste göras för att befria Kuwait från denna aggression och mentalitet.

 BUSH FICK STÖD TACK VARE VITTNESMÅLET

Nayiras vittnesmål sprids i warstream media och amerikanarna blev chockade av vad hon hade att säga. Helt plötsligt får George Bush den äldre allmänhetens stöd att gå i krig mot Irak. USA och England deklarerar krig mot Irak och Operation Desert Storm sätter igång. Cirka 150 000 irakier dör innan kriget är slut. Efter kriget så dör cirka en miljon gamla och barn i Irak pga. de sanktioner som USA och FN gjorde mot Irak.

Enda problemet med med Nayiras vittnesmål var att hela vittnesmålet var fejk. Hon hade blivit ditsatt för att väcka amerikanarnas sympati så att USA fick med sig allmänheten att gå i krig mot Irak. Nayira var i själva verket dottern till Kuwaits ambassadör i USA.  

 

Referens

Infowars: how to sell a war

Be the first to comment on "NAYIRAH’S BEKÄNNELSE"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.