NATO’S HEMLIGA ARMÉER

gladio-stay behind-nato-sverige-

Juli 2019

Under kalla kriget ville USA stoppa kommunismens framfart i Europa och man skapade en egen terrorarme (Stay Behind) där NATO styrde operationerna tillsammans med CIA och MI6. Stay Behind utförde terrordåd och skyllde dådet på kommunisterna.  Även Sverige har haft/har Stay Behind-arméer. Jag har läst boken “NATOs hemliga arméer” som är skriven av Daniele Genser. 

   Stay Behind-arméerna bildades under kalla kriget och det ursprungliga syftet var att dessa militära grupper skulle strida mot Sovjetkommunismen ifall Sovjet skulle invadera ett västerländskt land. Iden bakom Stay Behind kom från Washington och det var CIA, MI6 och NATO som utförde operationerna. CIA skapade vapengömmor i länderna och man rekryterade lokala personer till att ingå i Stay Behind-rörelserna, oftast från högerextrema grupperingar. Dessa personer fick även genomgå en kortare militär utbildning. Ett annat namn för Stay Behind var Gladio (“svärd”). 

natos hemliga armeer-daniele ganser-sverige-natomedlemskap

Boken “NATOs hemliga arméer” är skriven av Daniele Ganser.

Den sovjetiska invansionen infann sig  dock aldrig. Planen ändrades och gick nu istället ut på att utföra terrordåd för att sedan skylla dessa dåd på kommunisterna. 

STATLIGA TERRORDÅD I ITALIEN

   Strax före jul 1969 exploderade 4 bomber på offentliga platser i Rom och Milano som dödade 16 stycken och sårade 80 stycken. En bomb i Milano hade inte exploderat på grund av strul med timern. Den italienska underrättelsetjänsten  SID  (Servizio Informazioni Difesa) sprängde då bomben för att förstöra alla bevis. SID var  del av Stay Behind-rörelsen och deras jobb gick ut på att sopa igen spåren.

Video ovan: dokumentär om NATOs Gladio.

   I maj 1972 exploderade en bilbomb i byn Peteano i Italien. Bomben dödade en person och skadade tre poliser allvarligt.  Polisen fick ett  telefonsamtal där den kommunistiska terrorgruppen Röda Brigaderna tog på sig dådet. Polisen slog genast till mot den italienska vänstern och grep 200 kommunister. Över ett decennium senare visade det sig att det inte var Röda Brigaderna som låg bakom dådet utan det var högerorganisationen “Ordine Nuovo” som låg bakom dådet och som ingick i Stay Behind-arméen.  

   Under åren 1969 till 1987 begicks 14 500 våldsdöd i Italien som efterlämnade 500 döda och 1200 sårade. I motsats till Röda Brigaderna, varav de flesta åkte fast och fängslades, undkom dessa terrorister efter varje massaker. Dessa dåd skylldes alltid på vänstern och den italienska underrättelsetjänsten sopade igen alla spår efter de riktiga förövarna.

ALDO MORO MÖRDAD

   År 1974 åkte Italiens premiärminister Aldo Moro till Vita Huset där Gerald Ford nu var president. Där träffade Moro utrikesministern Henry Kissinger som hotade Moro med vedergällningar om Moro och hans regering skulle släppa in vänstern i regeringen, Moro och hans regering lyssande dock inte på Washington.  1978 var Aldo Moro tillförordnad president i Italien. Den 16:e mars stoppades Moros bil på gatan av okända personer som dödade hans fem livvakter. Moros kropp hittades efter två månader. Den italienska underrättelsetjänsten SID skyllde dådet på vänstern och omfattande arresteringar och förhör utfördes. 

PÅ UPPDRAG AV NATO

    Operation Gladio, som det ibland kallas,  avslöjades på 90-talet i Italien och det kom fram att varje NATO-land  hade en egen Stay Behind-rörelse. Även neutrala länder som till exempel Sverige. 

   I mars 2001 påstod general Giandelia Maletti  att Vita Huset och CIA stödde de massakrer som skedde i Italien. Maletti förklarade i en rättegång att CIA, med direktiv från sin regering, ville skapa en italiensk nationalism som kunde stoppa kommunismens framfart i Italien.

   År 1974 blev general Vito Miceli arresterad. Miceli var chef för den italienska militära underrättelsetjänsten SID. Inför rätta avslöjade Miceli att Gladio-armen var en gren av SID. Miceli sade att han inte organiserade det hela själv utan att det var USA och NATO som bad honom göra det.

   Den dömde terroristen Vincenzo Vinciguerra sade att Stay Behind-armeérna tog sig an uppgiften att för NATOs räkning förhindra att den politiska balansen i Italiens försköts åt vänster.

   I boken förekommer andra exempel på terrordåd i andra Europeiska länder som har anknytning till NATOs Stay Behind.I Sverige blev yrkesmilitären Reinhold Geijer rekryterad till den svenska Stay Behind-rörelsen av CIA och MI6 i slutet av 50-talet  Giejer blev militärt tränad i England i “insatsverksamheter“.  William Colby (CIA) stod för bildadet av Stay Behind i Skandinavien.

CIA

   USA:s NSA (National Security Council) antog år 1947 direktiv NSC-4 A som gick ut på att låta CIA utföra ett brett spektrum av aktiviteter för att förhindra en kommunistisk seger i det italienska valet. År 1948 skapades dokumentet NSC 10/2 som tillät CIA att utföra operationer utomlands. Detta direktiv säga vara grunden för bildandet av Stay Behind i Italien och västvärlden och som även lade grunden till USA:s numera välkända metoder som går ut på att att införa regimbyte i olika länder. 

sverige-nato-aurora-natoövningar-medlemskap

NATO = North Atlantic Terror Organization, enligt vissa bedömare. Bilden tagen från demonstrationen mot NATO-övningen Aurora 17.

 

 Relaterade artiklar: 

NATO-länder provar sina senaste vapen på svensk mark: 

jmm.nu Vidsel Test Range

Tack vare att Peter Hultqvist skrev under Värdlandsavtalet kan nu NATO operera på svensk mark: 

jmm.nu Värdlandsavtalet

CIA planterar falska nyheter hos mainstream media när de vill svartmåla en fiende: 

jmm.nu falska nyheter

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.
PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

 

Be the first to comment on "NATO’S HEMLIGA ARMÉER"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.