
free foto
27/12 2015
NATO I LIBYEN
2011 så gick krigsmaskinen USA till angrepp mot Libyen. Den officiella förklaringen från USA:s sida var att de ville förhindra ett folkmord på landets befolkning av Mohammed Gaddafi. Till råga på allt så fick Nato godkänt av FN att bomba Libyen Efteråt har det visat sig att det inte fanns några belägg för folkmord och det egentliga syftet med USA:s invasion var att störta Gaddaffi.
USA gav vapen till rebellgrupper i Libyen. Dessa rebellgrupper sägs ha anknytning till terrororganisationer såsom Al Queda och andra jihad-organisationer. Dessa grupper torterade, våldtog och dödade många människor under upproret mot Gaddaffi.
Natos bomber föll över Libyen och allt som allt dödades 30 000 människor i USA:s angrepp mot Libyen. Staden Sirte – Gaddaffis födelseort – bombades till ruiner av Nato. Nato själv skrev att deras insats i Libyen var “deras framgångsrikaste operation någonsin”.
Självklart så var CIA med på ett hörn. Khalifa Haftar var en f.d. general hos Gaddaffi. CIA hjälpte Haftar att hjälpa till att störta Gaddaffi. Det sägs att syftet med USA:s och Natos krig mot Libyen var att ta kontroll över oljan samt att låta CIA installera en västvänlig regim. CIA har försökt ta livet av Gaddaffi sedan 80-talet. Libyens bank var helt ägd av Libyen själva och inte av Rothschild – kanske ännu en orsak till USA:s invasion?
Video nedan: Nato bombar Libyen.
SVERIGE DELTOG I KRIGET I LIBYEN
Sverige är heller inte oskyldigt. Svenska JAS Gripen plan var med och hjälpte till i kriget. Det sades att dessa plan endast gjorde flygövervakning. Deras information lämnades till Nato och sedan kunde Nato bomba Libyen sönder och samman. Den svenska operationen kallades Operation Karakal. Det var Allians-regeringen som ställde dessa JAS plan till förfogande.
På sajten Sakerhetspolitik.se – som drivs av MSB – myndigheten för samhällsskydd och beredskap – kunde man läsa följande:
“Bara 23 timmar efter att regeringen fattat beslut om Sveriges deltagande i insatsen landade de första svenska planen på den italienska ön Sicilien, där flygbasen de utgick från ligger. Som mest deltog fem st JAS Gripen och ett plan för lufttankning. Totalt skickade Försvarsmakten ca 140 personer till Libyen. Sverige stod enligt Försvarsmakten för en fjärdedel av insatsens sammanlagda spaningsresurser och den information som de svenska planen inhämtade utgjorde 37 procent av det underlag som Nato-befälhavarna sedan fattade beslut utifrån”.
Foto