NATO-ÖVNINGEN TRIDENT JUNCTURE

NATO ÖVNING_sverige_trident juncture_
free foto

Oktober 2018

Nato ska ha en stor övning i Norge med start 25 oktober i år. Övningen heter Trident Juncture och även Sverige ska delta även fast Sverige inte är med i Nato.

I och med Trident Juncture ska även värdlandsavtalet användas. Värdlandsavtalet röstades igenom i riksdagen år 2016 och innebär i princip att Nato får access till svensk mark och kan göra som de behagar.  Natoplan kommer att flyga över svenskt territorium.  USA:s luftvapen kommer att använda sig av Kallax flygplats i Luleå. 45 000 soldater från 29 Natoländer deltar i övningen. Natos talespersoner vill inte avslöja om Nato har kärnvapen med sig på övningen. USA kommer att ha 52 stycken F-35-plan och dessa kan styckas med kärnvapen. USA sänder även hangarfartyget ‘USS Harry S. Truman’ till Nordsjön. Harry S. Truman har för inte så länge sedan bombat sönder Syrien i “kampen mot terrorismen”.  Truman har med sig 44 attackplan av typen F 18, elektroniska störflygplan, radarspaningsplan, tankplan och helikoptrar. Samtliga svenska försvarsgrenar ska delta i Trident Juncture.  I Norge finns amerikanska soldater permanent stationerade.

Video ovan: I videon ovan så bombar de Libyen till ruiner. Orsaken till Libyen-kriget berodde antagligen på att Khadaffi ville skapa en ny oljevaluta istället för den amerikanska dollarn. Sverige deltog i kriget. 

 

Mer info:

http://www.internationalen.se/2018/09/nej-till-trident-juncture-och-sveriges-inordning-i-nato/

https://aktivisterforfred.wordpress.com/

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE (GRATIS/FREE)

Be the first to comment on "NATO-ÖVNINGEN TRIDENT JUNCTURE"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.