TOTALFÖRSVARSÖVNINGEN AURORA 20

aurora 20 jmm_nato_totalförsvarsövning

November 2019

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.
Mellan 11 maj och 20 juni år 2020 smäller det för då kommer totalförsvarsövningen Aurora 20 att gå av stapeln där bland annat flera NATO-länder kommer att deltaga. Övningen blir omfattande med deltagande från marinen, flygvapnet, regionala staber, hemvärnet och militära förband från andra länder. Aurora 20 kommer att täcka hela Sverige och innebär att man kommer att öva på det värdlandsavtal som Sverige har med NATO. Övningen är en totalförsvarsövning, det militära och civila försvaret = Totalförsvaret. Övningen styrs av Försvarsmakten och MSB. Du kommer att se stridsvagnar, helikoptrar och andra militära fordon på gator och torg. 

Video ovan: reklam för Totalförsvarsövningen Aurora 20. 

aurora 20_nato_sverige_övning
En amerikansk Abrams M1A1 stridsvagn någonstans i Sverige under NATO-övningen Aurora 17 för några år sedan. 

medlemskap_sverige_nato_övningar

 

aurora 20_nato _sverige_militär
Amerikanska marinen övar på svenskt territorium i samband med övningen Aurora 17.  Det står på deras sida att USA:s trupper är i Sverige för att ”promote common regional security”.  

GOTT OCH BLANDAT OM SVERIGE OCH NATO

Det svenska försvaret håller på att globaliseras. Iden med att ha en svensk suverän arme är förbigången. Sverige övar därför flitigt med NATO och har gjort så i många år. 

 

VÄRDLANDSAVTALET

Med Aurora 20 kommer man att öva på värdlandsavtalet. Värdlandsavtalet är det avtal som Sverige har med NATO och som skrevs under år 2014 av regeringen Reinfeldt (givetvis utan offentlig debatt).  Värdlandsavtalet innebär att NATO har access till svenskt territorium, inte bara i händelse av krig utan ”inklusive anfall”, ”i fred, nödlägen, kriser och konflikter eller vid internationella spänningar”.  Vissa påstår även att värdlandsavtalet kan ge NATO rätten att föra in kärnvapen på svensk mark. NATO har som policy att inte kommentera om det finns kärnvapen ombord på deras flygplan eller fartyg. NATO-befäl har även laglig immunitet och kan således inte åtalas för eventulla brott de gör på svensk mark och Värdlandsavtalet kan endast sägas upp ömsesidigt. Värdlandsavtalet röstades igenom i svenska riksdagen år 2016 – endast Vänsterpartiet röstade emot samt några miljöpartister.  

Det är välkänt att NATO är intersserad av Gotland med tanke på dess strategiska läge i Östersjön. 

USA_nato_nuclear bombs_italy_holland_germany_belgium_turkey
 Kärnvapnet på bilden heter B61 och är det kärnvapen som USA har i sex NATO-länder. 

NATO har en tankesmedja som heter Atlantic Council och denna tankesmedja arbetar tillsammans med EU för att stoppa ”desinformation” på internet. Jag antar att definitionen på ”desinformation” enligt Atlantic Council är all information som inte överensstämer med NATO:s narrativ.  Vi som inte gillar NATO är givetvis Putins nyttiga idioter  eller så sprider vi desinformation

VIDSEL TEST RANGE

Visste du att Europas största militära övningsområde finns i Sverige och heter Vidsel Test Range. På Vidsel Test Rang testar  NATO och andra länder sina senaste vapen för att sedan använda dem i krig. Det är även bestämt att EU:s ”fredsarme” som kallas Pesco kommer att utföra sina övningar på Vidsel Test Range. Iden till Vidsel Test Range kläcktes av socialdemokratern Björn Rosengren på 90-talet. 

vidsel test range_north european aerospace test range_esrange space center_nato_
Vidsel Test Range, även kallat North Aerospace Test Range (NEAT), är Europas största militära övningsområde och ligger i Norrland. Här är NATO ofta på besök och leker krig. EU:s kommande ”fredsarme” Pesco kommer också att öva på Vidsel.  

 

obemannade drönare_vidsel_nato sverige_
Amerikanska drönare brukar testas på Vidsel Test Range för att sedan åka ut i världen och införa demokrati i bångstyriga  stater. Drönarna kallas UAV:s – Unmanned Aerial Vehicles.

Sverige själv deltar i krig världen över tillsammans med NATO, till exempel i Afghanistan och Libyen. Det svenska politiska etablissemanget gillar inte att journalister rapporterar om svenskt deltagande i krig och för inte så länge sedan lämnade man in ett förslag om att förbjuda rapportering av Sveriges krigande världen över. Man menade att mediernas  rapportering ”störde relationerna” mellan Sverige och dess samarbetspartner (NATO, Förenta Nationerna).

 

UTBÅSKRÄNKNINGAR AV NATO I SVERIGE

 På 1980-talet var det frekventa rapporter om ubåtar i Sveriges skärgård. Det hela började med den sovjetiska ubåten U-137 som gick på grund i Stockholms skärgård.  Efter denna incident kom det regelbundna rapporter om ubåtar som kränkte svenskt territorialvatten.  Nu i efterhand är det bekräftat att majoriteten av ubåtarna tillhöra NATO. NATO genomförde en psykologisk operation riktad mot Sverige som gick ut på att skapa ett svenskt missnöje gentemot Sovjet. Operationen blev framgångsrik. Se dokumentären ovan. 

Under kalla kriget utförde  NATO tillsammans med CIA och MI5 terrorattacker över hela Europa riktat mot civila. Många fick sätta livet till. Syftet var att skylla på kommunisterna för att stoppa deras framväxt i Europa.  Allt finns dokumenterat i boken Natos hemliga arméer. 

natos hemliga armeer-daniele ganser-sverige-natomedlemskap fff

Esrange rymdstation brukar  förse USA och NATO med satellitbilder som används i krig.

Video ovan: NATO implementerar demokrati i Irak. 

 

Alla är inte förtjusta över Sveriges täta band med NATO. Här en bild från demonstrationen mot NATO-övningen Aurora 17.

 

Foto

DLR, CC-BY 3.0 [CC BY 3.0 de], via Wikimedia Commons

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.