LINKÖPINGS KOMMUN ÖPPNAR FÖR STORT MOSKÉBYGGE I KÅPARP, LAMBOHOV

September 2021

Samhällsbyggnadsnämnden i Linköping har sagt ja till detaljplaneprövning gällande moskébygge i Kåparp, Lambohov. Detta öppnar upp för byggandet av en jättemoske. Tomten är på 3000 kvadratmeter och alla partier utom Sverigedemokraterna är vänligt inställda till moskébygget. 

   SD:s kanal Riks intervjuar Chris Dahlqvist (gruppledare SD) om det planerade bygget i Lambohov, Linköping.  Marken i fråga för moskén är attraktiv för företagare men dessa har fått nobben för att deras deltaljplan inte höll måttet däremot gick det bra att godkänna Moskéns detaljplan. Moskén sägs ha kopplingar till Muslimska Brödraskapet.

 

   Den stridbara Rebecca Fallenkvist från Riks besöker Linköping.  Jonas Andersson, riksdagsledamot Sverigedemokraterna, säger att på mötet i Samhällsbyggnadsnämnden i Linköping var SD det enda parti som sade nej till mosképlanerna.  Andersson märker att det är stark kritik från många medborgare i Linköping gällande detta moskébygge och svenska staten ger islamistiska föreningar miljonbelopp i bidrag årligen. Drivande bakom mosképrojektet i Linköping  är centerpartisten Muharrem Demirok. Andersson menar att islamism verkar vara ett återkommande tema för Centerpartiet

Lambohov_moske_sverigedemokraterna_linköping

 

kåparp; moske; lambohov; linköping, sd

 

 

Samhällsbyggnadsnämndens dokument gällande mosképrocessen (punkt 6): 

https://sammantraden.linkoping.se/committees/samhallsbyggnadsnamnden/2021-09-15-samhallsbyggnadsnamnden#agendaTabContent

 

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Please make a donation – any amount is welcome.  Hjälp alternativmedia att växa – gör en donation. Alla gåvor är välkomna. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below. 

 

 

 

 

Be the first to comment on "LINKÖPINGS KOMMUN ÖPPNAR FÖR STORT MOSKÉBYGGE I KÅPARP, LAMBOHOV"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.