TURKIET FINANSIERAR MOSKÉBYGGE I GÖTEBORG (TUVEVÄGEN)

Juli 2021

Exakt 24 rapporterar om moskébygget i Tuve Göteborg, en moské som är finansierad av Turkiska regimen och av Göteborgs Stad. 

   Exakt 24 meddelar att Turkiet finansierar ett moskebygge på Tuvevägen i stadsdelen Tuve i Göreborg. Drivande bakom bygget är föreningen Islamiskt Centrum. Totala summan för moskébygget kommer hamna på cirka 70 miljoner kronor och den turskia regimen kommer att stå för det mesta av pengarna men även Göteborgs Stad har bidragit med miljontals kronor. Göteborgs Stad har även gett föreningen sju års gratis hyra. 

   Att utländska krafter finansierar moskébygge i Sverige är inget nytt, den den saudiske kungafamiljen har  finansierat Göteborgsmoskén och Bellevuemoskén. Stiftelsen Islamiskt Centrum har ÄVEN anklagats för att rapportera dissidenter direkt till Turkiets regim. 

GÖTEBORG – EN MÅNGKULTURELL STAD

   Statsbyggnadskontoret i Göteborg säger att  ”En sådan byggnad kan bli identitetsskapande och stärkande för de som kommer att bruka den, liksom att den kan manifestera Göteborg som en tolerant och mångkulturell stad.”

 

Eril Almqvist informerar även i videon om statens censur mot Exakt24 och att Exakt24 arbetar med en ny mediaplattform. 

Be the first to comment on "TURKIET FINANSIERAR MOSKÉBYGGE I GÖTEBORG (TUVEVÄGEN)"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.