MICHAEL ODDANE STARTAR NY SOCIAL MEDIA PLATTFORM

Mars 2021

Michael Oddane har startat en ny social media plattform med namnet Wake Up Friends Social Media. 

 

Michael Oddane skrev i februari på Facebook: 

Hej kära vänner, 😊
Redan för ett par år sedan så var jag riktigt trött på de stora techföretagen och deras otroliga arrogans i att avgöra vad som är sant och vad som är falskt.

 

Sedan dess har det bara blivit värre både på Youtube, Facebook och Google med faktagranskare, censurering av innehåll, nedstängda grupper, nedstängda personliga konto mm. Det handlar inte längre om att ta bort direkt olämpligt innehåll som även jag tycker bör undanhållas sådana här plattformar. Det handlar om att direkt angripa sanning, understödja lögnen och det har blivit högst politiskt.

 

De låtsas fortfarande att alla kan vara med och som synes så är jag och vi fortfarande på både Facebook och Youtube men algoritmerna gör att vi bara når någon procent av våra följare och tittare och det blir mindre och mindre lönt att uppehålla sig här över huvudtaget.
Så vi gjorde slag i saken att bygga upp en egen plattform. Arbetet har gått bra och vi räknar med att lansera 1:a mars om ca 4 veckor.

 

Plattformern kommer att kännas igen från Facbook och andra liknande sociala medier och den kommer redan från starten ha många av de samma funktionerna. I första versionen kan vi inte erbjuda användarna att ladda upp video eller livestreama men vi kommer att jobba för att komma med lösningar kring det här också.

 

I övrigt är funktionaliteten väldigt likvärdig Facebook med den enorma skillnaden att ingen kan säga till oss och våra vänner vad som är sant eller falskt. Inga algoritmer som stoppar information. Ingen kommer censurera inlägg som håller sig inom vad som kan anses normal moral och etik. Vi kommer att ha högt i tak utifrån att många saker som nu kommer upp i ljuset är mindre trevliga i sig men behöver just ses så att vi kan få till förändring. Men givetvis kommer vi ha ramar för vad som är lämpligt även här. Igen; moral och etik måste vara grunden för alla nätverk; digitala som fysiska.
Ekonomiskt har vi investerat en del men det kommer framförallt bli löpande kostnader framöver. Ju fler som går med ju högre kostnader i drift. För att möta de här kostnaderna har vi byggt in en funktion där man valfritt kan donera olika belopp månadsvis och vi hoppas många har lust att välja ett sådant alternativ och stötta plattformens. Har man inte lust eller möjlighet att donera så är plattformen naturligtvis gratis.

 

Vi kommer inte att utveckla en app men plattformen fungerar mycket tillfredsställande i mobilens webbläsare. Anledningen är helt enkelt vad som hände med exempelvis Parlour som stängdes ner av både Apple och Google och därmed inte längre kan lastas ner och användas på varken iPhone eller Android.
Det är med stor glädje vi lanserar denna plattformen om bara några veckor. Vi hoppas att många av er hänger med redan från starten så att vi får ett bra flöde av intressant information och kommunikation redan från första dagarna.

2 Comments on "MICHAEL ODDANE STARTAR NY SOCIAL MEDIA PLATTFORM"

  1. Robban Andersson | 2022-01-07 at 1:10 am | Reply

    Hur många medlemmar har WakeUpFriends?
    Om valet står mellan MeWe och WUP, vad skulle du välja då?

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.